ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΞΥΒΡΙΣΗ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ

Στο Αυτόφωρο ο Αχ. Μπέος

* Ένωση Συντακτών: χωρίς αρχές και ήθος, επίθεση εναντίον δημοσιογράφων

Δημοσίευση: 16 Δεκ 2016 8:22

Στο Αυτόφωρο Δικαστήριο Βόλου οδηγήθηκε στις 3.00, περίπου, μετά το μεσημέρι ο αιρετός, αλλά καθαιρεθείς δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, μετά από μήνυση που κατέθεσε χθες το βράδυ η δημοσιογράφος Κατερίνα Τασοπούλου για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση.

Η κόντρα ανάμεσα στη δημοσιογράφο και τον Αχιλλέα Μπέο κρατεί πάνω από δύο χρόνια. Χθες υπήρξε ακόμη ένα επεισόδιο, όταν ο Αχιλλέας Μπέος, προσκεκλημένος σε εκπομπή τοπικού τηλεοπτικού σταθμού, μίλησε απαξιωτικά για τη δημοσιογράφο με ανεπίτρεπτους χαρακτηρισμούς.

Η δημοσιογράφος υπέβαλλε μήνυση και σήμερα το μεσημέρι αστυνομικός πήγε στο δημαρχείο Βόλου για να συλλάβει τον Αχιλλέα Μπέο, ο οποίος χωρίς αντίρρηση μετέβη μόνος στο Α' Αστυνομικό Τμήμα Βόλου και στη συνέχεια στα Δικαστήρια.

Η δίκη αναβλήθηκε για τη μία σήμερα το μεσημέρι, και ο Αχιλλέας Μπέος αφέθηκε ελεύθερος, ενώ σήμερα, με τους δικηγόρους του, αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί.

ΔΗΛΩΣΗ ΜΠΕΟΥ

Στο μεταξύ ο Αχιλλέας Μπέος σε νεώτερη χθεσινή δήλωσή του για το θέμα της μήνυσης, μετά και την εμφάνισή του αυτοβούλως στο Α' αστυνομικό τμήμα Βόλου και την αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης, αναφέρει ότι:

«Για άλλη μια φορά γίνομαι επιλεγμένος στόχος εισαγγελικού λειτουργού, αυτή τη φορά της κ. Σπυριδωνίδου, η εμπάθεια της οποίας στο πρόσωπό μου την οδήγησε στη παρ' ολίγο διάπραξη μιας γκάφας ολκής, ξεχνώντας ότι λειτουργεί στην Ελλάδα, στη χώρα της Δημοκρατίας, και όχι στην Βόρειο Κορέα.

Όμως, η παρουσία δικαστικών λειτουργών, με ήθος, αξιοπρέπεια και ακεραιότητα, απέτρεψαν τη μεγάλη γκάφα που θα διέπραττε η συγκεκριμένη εισαγγελική λειτουργός.

Είναι αδιανόητο στις 12.30 το μεσημέρι να παρουσιάζομαι αυτοβούλως στην Αστυνομία, ευθύς ως πληροφορούμαι ότι έχω μηνυθεί από την Τασσοπούλου, που βέβαια έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει, αφού θεώρησε ότι θίγεται, όπως βέβαια έχω και εγώ δικαίωμα να προβαίνω σε κρίσεις, και μάλιστα αξιολογικές, και παρά ταύτα να θέλει να κρατηθώ μέχρι την επόμενη ημέρα γιατί - άκουσον, άκουσον - θεώρησε ότι στις 12. 50 το αυτόφωρο «έκλεισε»!

Επαναλαμβάνω ευτυχώς υπάρχουν δικαστικοί λειτουργοί με ήθος, κατάρτιση και ακεραιότητα και διόρθωσαν την γκάφα αυτή, και δεν εκτέθηκε συνολικά η Δικαιοσύνη.

Ας συνειδητοποιήσουν όσοι μετέχουν σε αυτήν την οργανωμένη προσπάθειας ηθικής και προσωπικής μου εξόντωσης, ότι δεν θα σταματήσω τον αγώνα αν δεν εξαλειφθεί και η τελευταία εστία διαπλοκής σε αυτή την πόλη. Ο αγώνας μου είναι συνεχής και έντονος, όσο ο Θεός και ο κόσμος μου δίνουν δύναμη και κουράγιο προκειμένου να εξαφανιστεί αυτό το συστηματάκι από λίγους πολιτικούς απατεώνες, δημοσιογράφους, δικηγόρους και δικαστικούς λειτουργούς, που τόσα δεινά έχει σωρεύσει στην κοινωνία μας, όλα αυτά τα χρόνια.

Τέλος, κλείνοντας, θέλω να υπογραμμίσω ότι είναι αδιανόητο οι λίγοι και το άδικο να υπερισχύσουν των πολλών και του δικαίου».

Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Ανακοίνωση για την επίθεση Αχ. Μπέου σε βάρος συναδέλφου εξέδωσε η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδος και Εύβοιας.

Στην ανακοίνωση τονίζεται:

Για πολλοστή φορά, ο Αχιλλέα Μπέος εξαπέλυσε μια κατά την εκτίμησή μας απαράδεκτη, χωρίς αρχές και ήθος, επίθεση εναντίον δημοσιογράφων, οι οποίοι «τολμούν» να ασκούν κριτική στο έργο της σημερινής δημοτικής αρχής, την οποία πλέον δεν εκπροσωπεί.

Αυτή τη φορά, όμως, ξεπέρασε κάθε όριο με την κατά την άποψή μας χυδαία επίθεση στο πρόσωπο της συναδέλφου Κατερίνας Τασσοπούλου, η οποία έχει μακρόχρονη παρουσία στο επάγγελμα και κρίνεται καθημερινά από τους αναγνώστες της εφημερίδας «Θεσσαλία» όπου εργάζεται επί σειρά ετών.

Οι ισχυρισμοί του με λεξιλόγιο νύχτας και χαμαιτυπείου, που εκστόμισε εναντίον της συνάδελφου σε μεσημβρινή εκπομπή της TRT, αποδεικνύουν περίτρανα την προσπάθεια του Αχ. Μπέου να επιβάλει τη δημοσιογραφική σιωπή μέσα από καθαρά αντιδημοκρατικές συμπεριφορές. Το εντυπωσιακό είναι ότι φιλοξενείται σε τηλεοπτικά παράθυρα (με ποια ιδιότητα άραγε;) και εκστομίζει αναπόδεικτες ύβρεις, στοχοποιώντας οποιονδήποτε βρεθεί στο διάβα του και δεν του αρέσει.

Υπενθυμίζουμε, ότι η διοίκηση της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας ζήτησε πάρα πολλές φορές, όπως και πρόσφατα, αλλά ποτέ δεν της δόθηκαν αποδεικτικά στοιχεία για εμπλοκή μελών της με τα ταμεία του δήμου Βόλου, όπως δημόσια έχει ισχυριστεί κατ’ επανάληψη ο Αχ. Μπέος... Είναι προφανές 'ότι με την τακτική της λασπολογίας και της συκοφαντίας επιδιώκει να πλήξει επαγγελματίες δημοσιογράφους οι οποίοι δεν του είναι αρεστοί!

Καταδικάζουμε με τον πιο απόλυτο τρόπο την τακτική αυτή του Αχ. Μπέου, όχι μόνο απέναντι σε δημοσιογράφους, αλλά και απέναντι σε εκπροσώπους θεσμικών φορέων της πόλης, οι οποίοι έχουν πέσει κατά καιρούς «θύματα» της συμπεριφοράς του αυτής.

Με τον τρόπο αυτό η δημοκρατία στο Βόλο δέχεται πλήγματα ενώ διαβεβαιώνουμε ότι η ενημέρωση δεν θα πέσει θύμα κανενός, όπως δεν έπεσε θύμα τόσα χρόνια. Το απαράδεκτο και ζοφερό κλίμα στην ιστορία της τοπικής δημοσιογραφίας -η οποία δέχεται επιθέσεις από τον Αχ. Μπέο και τη σημερινή δημοτική αρχή- στην προσπάθεια της να υπερασπιστεί την ελεύθερη ενημέρωση, δεν θα επιτρέψουμε να εδραιωθεί στην πόλη. Όσοι σκέφτονται και λειτουργούν με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο σε βάρος θεμελιωδών και συνταγματικών δικαιωμάτων θα μας βρουν με κάθε τρόπο απέναντι τους!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass