Ανακατασκευή του Κολυμβητηρίου Τρικάλων

Δημοσίευση: 20 Δεκ 2016 10:07

ΤΡΙΚΑΛΑ

Περίπου 400.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Αθλητισμού για την πλήρη ανακατασκευή του Κολυμβητηρίου, εξωτερικώς, εσωτερικώς και σε εγκαταστάσεις, εξασφάλισε ο Δήμος Τρικκαίων.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Παπαστεργίου υπογράμμισε πως τον Ιανουάριο θα μετατραπεί σε σκεπαστή, η ανοιχτή εξωτερική πισίνα , περίπου στις αρχές του ερχόμενου φθινοπώρου, θα γίνει το ίδιο και με την πισίνα του Αη Γιώργη. Ετσι, αποσυμφορείται το Κολυμβητήριο και θα μπορούν όλες οι εγκαταστάσεις να εξυπηρετούν τους τρικαλινούς.

Η προϊσταμένη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Β Κάκλα επεσήμανε ότι το γραφείο Φυσικής Αγωγής είναι το μοναδικό αντίστοιχο που υλοποιεί το πρόγραμμα. Και ανέφερε σημαντικές πτυχές του προγράμματος, όπως την καλλιέργεια πνεύματος μαζικού αθλητισμού και ευ αγωνίζεσθαι.

Ο προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Χρ. Μπουλούμπασης τόνισε την ανάγκη μελέτης των δεδομένων που θα εξαχθούν από την υλοποίηση του προγράμματος, ενώ εκθείασε τη συνεργασία τόσων φορέων.

Ο σχολικός σύμβουλος Φυσικής Αγωγής κ. Γιάννης Κουτσιώρης αναφέρθηκε στην «τρικαλινή πρωτοπορία». Δηλαδή, στην πολύπλευρή στήριξη του Δήμου και στην ένταξη της ΣΕΦΑΑ (τέως ΤΕΦΑΑ) στο πρόγραμμα, με την υλοποίηση έρευνας για την υδροβιότητα των μαθητών. Και τόνισε το απλό: το καλοκαίρι, όλα τα παιδιά της Γ Τάξης των δημοτικών σχολείων που μετέχουν στο πρόγραμμα, θα ξέρουν να κολυμπούν!

Και όπως τόνισε η επικεφαλής της Ομάδας Κολύμβησης που υλοποιεί το πρόγραμμα, κ. Βιβή Χασιώτη, ωφελήθηκαν μέχρι τώρα 279 παιδιά από 13 Δημοτικά Σχολεία. Στα επόμενα δύο τρίμηνα, το πρόγραμμα αφορά σε:

- 368 μαθητές από 18 σχολεία (Β Τρίμηνο)

- 388 μαθητές από 21 σχολεία (Γ Τρίμηνο).

Η ίδια, επεσήμανε τα οφέλη σε κοινωνικό και εκπαιδευτικό επίπεδο για τους μαθητές από την εκμάθηση κολύμβησης, την κοινωνικοποίηση των παιδιών, την αυτοπεποίθηση που αναπτύσσουν, την ενίσχυση του χαρακτήρα τους. Εξάλλου, σύμφωνα με την αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Εφη Λεβέντη, «ήταν αδιανόητο να μην γνωρίζουν τα παιδιά κολύμπι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass