ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΛΗΡΗΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΗΜΑΝΣΗ

Βελτιώνεται η προσβασιμότητα στο κέντρο των Τρικάλων

Τοποθετούνται 150 παγκάκια σε πλατείες και Ληθαίο

Δημοσίευση: 23 Δεκ 2016 8:44

ΤΡΙΚΑΛΑ

Σε συνεργασία Δήμου Τρικκαίων και ΕΕΕΕΚ Τρικάλων, προωθείται η ολοκλήρωση μιας διαδρομής που θα βελτιώνει την προσβασιμότητα και προσπελασιμότητα των ατόμων με κινητικά προβλήματα στο κέντρο – τουλάχιστον – της πόλης.

Πιο συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία του ΕΕΕΕΚ παρέδωσε στην αρμόδια υπάλληλο του τμήματος Πολεοδομικών Εφαρμογών, έναν πλήρη ηλεκτρονικό φάκελο. Αυτός περιλαμβάνει την ηλεκτρονική σήμανση εντός συγκεκριμένης διαδρομής, των σημείων στα οποία αδυνατεί να κυκλοφορήσει ελεύθερα, τόσο όποιος κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο, όσο και ένας τυφλός.

Η διαδρομή περιλαμβάνει σημεία από τα ΕΛΤΑ μέχρι το κτήριο της τ. Νομαρχίας και από το ΙΚΑ μέχρι την κεντρική πλατεία. Στο διάβα της, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές, με φωτογραφίες κατέγραψαν τις αδυναμίες πρόσβασης.

Ο κ. Παπαστεργίου σε δηλώσεις του τόνισε ότι «συνεχίζουμε τη συνεργασία για τη βελτίωση της προσβασιμότητας στην πόλη. Εντός του 2017 προβλέψαμε εργολαβίες για έργα σε πεζοδρόμια και μέσα σε αυτές, θα ενταχθούν οι παρεμβάσεις για τα ΑμεΑ. Παρεμβάσεις που θα είναι χρήσιμες και σε γονείς με καροτσάκια με παιδιά, αλλά και όσους επιδιώκουν, η πόλη μας να είναι πλήρως προσβάσιμη, από όλους».

ΚΑΙ ΠΑΓΚΑΚΙΑ

Με 150 νέα παγκάκια που προμηθεύτηκε ο Δήμος Τρικκαίων, αλλάζει η όψη πλατειών και των ποταμών, καθώς θα τοποθετηθούν στις όχθες τους.

Από χθες, ξεκίνησε η τοποθέτησή τους στην κεντρική πλατεία. Μετά από πάρα πολλά χρόνια, αντικαταστάθηκαν τα παλιά καθίσματα για τους… θαμώνες της «Βουλής», με τα νέα, που είναι και πιο αναπαυτικά.

Η όλη εικόνα της πλατείας είναι πιο «φρέσκια», καθώς υπάρχουν και τα ημικυκλικά παγκάκια πέριξ του κεντρικού δέντρου, που είχαν ήδη δημιουργήσει άλλη αισθητική.

Η τοποθέτηση των νέων καθισμάτων στα διάφορα σημεία των δημόσιων χώρων ολοκληρώνεται τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass