108.795 ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ

Τα πρώτα χρήματα σε πλημμυροπαθείς

Δημοσίευση: 29 Δεκ 2016 9:55

Οι πρώτες αποπληρωμές σε πλημμυροπαθείς του Δήμου Τρικκαίων ξεκινούν άμεσα. Χθες, σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έγινε αποδοχή του ποσού των 108.795,29 ευρώ που κατατέθηκαν σε λογαριασμό του Δήμου, από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Από αυτά, σε πρώτη φάση θα πληρωθούν 14.843,73 ευρώ σε 6 δικαιούχους, οι οποίοι είναι οι πρώτοι που ολοκλήρωσαν τη σχετική διαδικασία κατάθεσης των απαραίτητων δικαιολογητικών. Η διαδικασία αυτή είχε ξεκινήσει με την άμεση ενεργοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου Τρικκαίων, μία εργάσιμη ημέρα μετά την πλημμύρα του περασμένου φθινοπώρου. Οι αρμόδιες επιτροπές μετέβησαν στα πληγέντα χωριά (Φωτάδα, Βαλομάνδρι, Ρίζωμα κ.α.) και κατέγραψαν τις μεγάλες ζημιές. Αμεσα απεστάλησαν οι δηλώσεις των αιτούντων τα χρήματα για την καταστροφή της οικοσκευής τους και η διαδικασία μεταφέρθηκε στην κεντρική διοίκηση. Πλέον, αρχίζει η αποπληρωμή των όσων ήδη κρίθηκαν ως δικαιούχοι. Για τους υπολοίπους, απομένει η ολοκλήρωση της κατάθεσης δικαιολογητικών και ο έλεγχός τους από τις υπηρεσίες του Δήμου (Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας). Ο έλεγχος αυτός περιλαμβάνει συγκεκριμένη διαδικασία και κριτήρια, τα οποία καθορίζονται αυστηρά, από την κείμενη νομοθεσία. Όπως για παράδειγμα, ο αριθμός των τέκνων, η έκταση της οικίας κ.α.

Ο δε Δήμος Τρικκαίων, παρεμβαίνει και σε πολιτικό επίπεδο, για ζητήματα ερμηνείας της σχετικής νομοθεσίας. Για παράδειγμα, η διαφορετική αντιμετώπιση που θα πρέπει να τυγχάνουν οι οικίες στα χωριά, καθώς εκεί, η διαμόρφωση των χώρων και των κτισμάτων, δεν είναι ίδια με αυτούς στις πόλεις.

Για όλα αυτά, ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει τις προσπάθειες, προκειμένου και οι υπόλοιποι 30 αιτούντες, να λάβουν σύντομα τα χρήματα για την αποζημίωση από την καταστροφή της οικοσκευής τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass