ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΜΙΣΟ ΜΕΤΡΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ, ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

«Μάχη» με τα χιόνια δίνουν οι Καρδιτσιώτες!

Δημοσίευση: 12 Ιαν 2017 8:30

Πέρα από κάθε πρόβλεψη ήταν οι χιονοπτώσεις την Τετάρτη στον νομό Καρδίτσας!

Από τα ξημερώματα το χιόνι έπεφτε ακατάπαυστα στον ορεινό όγκο και ιδιαίτερα μέσα στις πόλεις, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών, καταστημάτων, επιχειρήσεων και ξενοδοχείων, αλλά και στις μετακινήσεις των πολιτών και πολλών κτηνοτρόφων στα χωριά, καθώς οι αγροτικές εγκαταστάσεις τους είχαν αποκλειστεί από το χιόνι!

Η Περιφερειακή Ενότητα και οι Δήμοι Καρδίτσας, Σοφάδων, Παλαμά, Μουζακίου, Λίμνης Πλαστήρα και Αργιθέας, δίνουν σκληρές μάχες με τον χιονιά για να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους για τα οχήματα. Μέχρι στιγμής νικήτρια έχει βγει η Περιφερειακή Ενότητα, αφού ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Τσιάκος δήλωσε πως το περιφερειακό οδικό δίκτυο παραμένει ανοιχτό παρά το ότι το ύψος του χιονιού στην Αργιθέα έφτασε στους 70 πόντους, ενώ στα Άγραφα και στη Λίμνη Πλαστήρα ξεπέρασε το μισό μέτρο!

Άσχημη χαρακτηρίζεται η κατάσταση στον Δήμο Καρδίτσας όπου επιχειρούν 29 μηχανήματα, τα 12 εκ των οποίων μέσα στην πόλη! Από νωρίς το πρωί χιονίζει συνεχώς, φαινόμενο που δυσκολεύει πάρα πολύ το έργο αποχιονισμού καθώς οι δρόμοι δεν μένουν ανοιχτοί για αρκετή ώρα! Όσο για τις πλατείες, τους δρόμους και τα πεζοδρόμια, σε πολλά σημεία είναι σχεδόν αδιάβατα, λόγω του ύψους του χιονιού που ξεπέρασε χθες αργά το απόγευμα το μισό μέτρο!

Εκτός από το χιόνι πάντως, μεγάλος εχθρός όλων έχει αναδειχθεί ο ισχυρός παγετός διαρκείας αφού οι… Σκανδιναβικές θερμοκρασίες (!) έχουν σχεδόν εκμηδενίσει την εμπορική, επαγγελματική και κοινωνική δραστηριότητα την τελευταία εβδομάδα!

Προβλήματα πολλά σημειώνονται στα δίκτυα ύδρευσης με παγωμένες βρύσες, αλλά και στην θέρμανση των κατοίκων λόγω έκθεσης των καυστήρων πετρελαίου και φυσικού αερίου στο δριμύ ψύχος, το οποίο προκάλεσε σε αρκετές περιπτώσεις διακοπές λειτουργίας!

Επίσης, αρκετοί πολίτες, κυρίως μεγάλης ηλικίας χρειάστηκαν την φροντίδα των γιατρών του Νοσοκομείου Καρδίτσας και των Κέντρων Υγείας, λόγω της έξαρσης που παρουσιάζουν οι ιώσεις, αλλά και της αύξησης των πτώσεων σε πεζοδρόμια, η δρόμους από γλίστρημα σε χιόνια ή πάγο!

Τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Καρδίτσας, από το μεσημέρι της Τετάρτης έχουν σταματήσει τα δρομολόγια εντός και εκτός νομού Καρδίτσας, ενώ τα λεωφορεία που ξεκίνησαν τις πρωινές ώρες προς Θεσσαλονίκη και από την Αθήνα προς την Καρδίτσα, μπλόκαραν για ώρες στην Εθνική οδό από τα χιόνια.

Στο μεταξύ από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνσης Θεσσαλίας ανακοινώθηκε ότι, «για την βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας και ασφάλειας και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, απαγορεύεται προσωρινά η κυκλοφορία όλων των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων και λοιπών βαρέων οχημάτων, σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο του νομού Καρδίτσας, με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας, από 11-01-2017 και ώρα 14.00΄ μέχρι 12-01-2017 και ώρα 14.00. Παρακαλούνται όλοι οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα σημεία που επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις και τις οδηγίες των τροχονόμων».

Οι αρχές συστήνουν στους οδηγούς αυτές τις πολύ δύσκολες ώρες να περιορίσουν στις απολύτως απαραίτητες τις μετακινήσεις με τα οχήματά τους και να φέρουν πάντα μαζί τους αντολισθητικές αλυσίδες οι οποίες σημειωτέον χθες ήταν αναγκαίες μέσα στις πόλεις της Καρδίτσας, των Σοφάδων, του Παλαμά και του Μουζακίου!

Το βράδυ της Τετάρτης αναμένεται η κακοκαιρία να παρουσιάσει ύφεση και οι μέγιστες τουλάχιστον θερμοκρασίες την Πέμπτη να ανέβουν την ημέρα πάνω από το μηδέν, χωρίς πάντως να αποκλείεται και νέα επιδείνωση του καιρού μέχρι το Σαββατοκύριακο.

Με αποφάσεις των Δημάρχων, όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με τους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη και την Παρασκευή 12,13/1/2017.

ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

Σφοδρή χιονόπτωση σημειώθηκε και στον νομό Τρικάλων θέτοντας σε επιφυλακή τη Δημοτική Αρχή και την περιφερειακή ενότητα.

Με απόφαση του δημάρχου Τρικάλων Δημήτρη Παπαστεργίου, και σήμερα τα σχολεία στην περιφέρεια ευθύνης του, θα παραμείνουν κλειστά. Ανοιχτοί θα είναι, αντιθέτως, οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί του δήμου.

Η απόφαση λαμβάνεται εξαιτίας του παγετού και της ολισθηρότητας των δρόμων, αλλά και των νέων δυσμενών καιρικών συνθηκών, που επικρατούν. Οι δρόμοι στο επαρχιακό δίκτυο είναι ανοικτοί, αλλά είναι απαραίτητη η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων, τόσο στο επαρχιακό, όσο και στο εθνικό δίκτυο.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ(Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass