ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΙΣΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟ ΧΙΟΝΙ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ

Στην… κατάψυξη ο νομός Καρδίτσας!

Δημοσίευση: 13 Ιαν 2017 9:35

Με πυκνή ομίχλη ξημέρωσαν χθες οι Καρδιτσιώτες, οι οποίοι διακρίνοντας το χιόνι… «βουνό» σε δρόμους και πεζοδρόμια ετοιμάστηκαν να δώσουν σκληρή «μάχη» προκειμένου να βγάλουν τον καθημερινό επιούσιο!

Μόλις το φως της ημέρας και ο ήλιος έδιωξαν το λευκό πέπλο από τον ουρανό, η αισιοδοξία επέστρεψε στο πρόσωπό τους και τους έδωσε δύναμη να συνεχίσουν τον αγώνα τους ελπίζοντας ότι οι επόμενες ημέρες θα είναι καλύτερες από την χθεσινή!

Η Πέμπτη ήταν πράγματι μια… δοκιμασία για πολλούς καταστηματάρχες, επιχειρηματίες, εργαζόμενους και πολίτες, καθώς χρειάστηκε να επιστρατεύσουν όλη τους την υπομονή και την καρτερία για να δουν τους δρόμους προσπελάσιμους στις πόλεις!

Πολλοί από αυτούς αναγκάστηκαν με φτυάρια και σκούπες να ανοίξουν στα χιόνια, δρομάκια εξόδου-εισόδου έξω από τα μαγαζιά, τις επιχειρήσεις, ή τα σπίτια τους και να απεγκλωβίσουν τα αυτοκίνητά τους από υπαίθριους αλλά και στεγασμένους χώρους στάθμευσης!

Τα μηχανήματα των Δήμων πάλευαν για ώρες να ανοίξουν διόδους μέσα στα χιόνια αφού δρόμοι και πεζοδρόμια, είχαν καλυφθεί από το χιόνι που έφτανε και στο μισό μέτρο, ενώ οι χειριστές εκχιονιστικών της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας έδωσαν σκληρή «μάχη» μέσα στην παγωνιά να κρατήσουν το περιφερειακό οδικό δίκτυο σε κατάσταση κίνησης οχημάτων έστω και με αντιολισθητικές αλυσίδες!

Στην Αργιθέα και στην περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα, το τοπίο ήταν χθες μαγευτικό, όχι όμως και οι θερμοκρασίες από κυμάνθηκαν από -2 έως και -10 βαθμούς Κελσίου τις νυκτερινές ώρες!

Κατά δήλωση του πάντα «μάχιμου» σε τέτοιες δύσκολες συνθήκες, Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκου, μέχρι στιγμής έχουν ριχτεί στους περιφερειακούς δρόμους πάνω από 2000 τόνοι αλατιού και έχουν χρησιμοποιηθεί περίπου 50 εκχιονιστικά μηχανήματα, τα οποία κατά γενική ομολογία έκαναν έγκαιρες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις στους τομείς ευθύνης τους.

Για τις επόμενες ημέρες αναμένεται ο καιρός να ηρεμήσει αρκετά, αλλά είναι πιθανό το Σαββατοκύριακο να σημειωθούν βροχοπτώσεις οι οποίες μπορεί να συμβάλλουν στο λιώσιμο του χιονιού, σε συνδυασμό βέβαια με την προβλεπόμενη αύξηση των θερμοκρασιών στο περιβάλλον.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του Φώτη Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass