«ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ» ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ

Εισαγγελέας για τις διακοπές νερού στον Βόλο

Δημοσίευση: 15 Ιαν 2017 10:00

Για τρίτη ημέρα παραμένει χωρίς νερό ο Βόλος και τα προβλήματα των χιλιάδων κατοίκων και επισκεπτών οξύνονται ακόμη περισσότερο, αφού δεν υπάρχει νερό ούτε για τις στοιχειώδεις ανάγκες της καθημερινότητας.

Η πρωτοφανής κατάσταση στον Βόλο προκάλεσε την επέμβαση του εισαγγελέα, με αφορμή τις διαμαρτυρίες και τις καταγγελίες κατοίκων και επαγγελματιών του Βόλου για τις πολύωρες μέχρι και πολυήμερες διακοπές υδροδότησης.

Η προκαταρκτική εξέταση που διέταξε η Εισαγγελία αφορά στη διενέργεια έρευνας για το κατά πόσον προκλήθηκαν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία από τη διακοπή υδροδότησης του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου.

Όπως έγινε γνωστό, θα διερευνηθεί αν υπήρξαν πράξεις ή παραλείψεις των αρμοδίων της ΔΕΥΑ Μείζονος Βόλου για τις πολύωρες ή πολυήμερες διακοπές που έγιναν και αν εξαιτίας αυτών των παραλείψεων ή πράξεων, προκλήθηκαν κίνδυνοι για την υγεία των δημοτών.

Σε πολλές περιπτώσεις και σε μεγάλα τμήματα του Βόλου και των προαστίων του, δεν υπάρχει νερό από την περασμένη Δευτέρα ή υδροδοτούνται επί το ελάχιστον κάποιες περιοχές για 1-2 ώρες.

Στην αγορά και στα σούπερ μάρκετ τα εμφιαλωμένα νερά έχουν γίνει άφαντα και υπάρχει έλλειψη λόγω της κατακόρυφης αύξησης της ζήτησης.

Στις διαμαρτυρίες των πολιτών και των επαγγελματιών, ειδικά εστιατόρων και ξενοδόχων, δεν υπάρχει σαφής απάντηση από πλευράς Δήμου Βόλου και ΔΕΥΑΜΒ για το πότε θα επιλυθεί το πρόβλημα για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

ΒΟΛΙΩΤΕΣ ΚΑΤΑ ΔΕΥΑΜΒ

Βολιώτες στρέφονται κατά της Επιχείρησης Ύδρευσης του Δήμου Βόλου, καταγγέλλοντας αδιαφορία όσο αφορά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν στα δίκτυα ύδρευσης στην πόλη του Βόλου.

Ειδικότερα σε ανακοίνωσή της η Ένωση Καταναλωτών Βόλου και Θεσσαλίας, αναφέρει: «Τις τελευταίες μέρες η Ένωση Καταναλωτών Βόλου έχει δεχθεί πολλές τηλεφωνικές καταγγελίες από πολίτες – καταναλωτές των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΜΒ που αναφέρουν:

- Πολύωρες διακοπές της παροχής νερού σε πολλές συνοικίες του Δήμου Βόλου που φτάνουν τις 16 ώρες το 24ωρο. Εργαζόμενοι κατήγγειλαν ότι το απόγευμα που επιστρέφουν σπίτι τους μέχρι το επόμενο πρωί που ξαναφεύγουν δεν έχουν ούτε μία ώρα νερό.

- Έλλειψη νερού που οφειλόταν σε πάγωμα των σωλήνων προ του μετρητή, που λογικά ανήκει στην ευθύνη της ΔΕΥΑΜΒ. Σε αυτό συνέβαλαν και οι διακοπές του νερού ή όπως εύσχημα ονομάστηκε «η μειωμένη πίεση».

- Προβλήματα στη θέρμανση από τη διακοπή λειτουργίας λεβήτων φυσικού αερίου, εξωτερικού χώρου λόγω παγετού, αλλά και λόγω έλλειψης νερού για συμπλήρωση του εσωτερικού δικτύου κυκλοφορίας νερού στα σώματα.

- Τα τηλέφωνα της επιχείρησης, ειδικά τις πρώτες μέρες, δεν απαντούσαν στις αγωνιώδεις κλήσεις των καταναλωτών που είχαν πρόβλημα.

Οι καταναλωτές – πελάτες της ΔΕΥΑΜΒ δεν έχουν μόνο υποχρεώσεις, όπως να πληρώνουν έγκαιρα τους λογαριασμούς, αλλά και δικαιώματα.

Η πρωτοφανής στέρηση του βασικού αγαθού του νερού για τόσες ημέρες, αποτελεί απαράδεκτο για την εποχή μας φαινόμενο και οδηγεί σε τριτοκοσμικές συνθήκες τα νοικοκυριά.

Οι δικαιολογίες για τις καιρικές συνθήκες, ή τις βρύσες που στάζουν και η μετάθεση των ευθυνών στον Θεό, δεν μπορεί να αποτελούν σοβαρά επιχειρήματα.

Η επιχείρηση θα έπρεπε να έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα. Στην Κοζάνη και τη Φλώρινα με τους -12 βαθμούς, τι κάνουν;

Μετά τις λάθος καταμετρήσεις και τους φουσκωμένους λογαριασμούς το 2016 και τη διοχέτευση λυμάτων στον Παγασητικό λόγω προβλημάτων του βιολογικού καθαρισμού το 2015, τα φετινά προβλήματα δείχνουν μια επιχείρηση σε αποδιοργάνωση.

Οι Βολιώτες, σε σχέση με άλλες περιοχές, πληρώνουν πανάκριβα ένα αγαθό που υπάρχει άφθονο στη φύση, γι’ αυτό απαιτούν από τη ΔΕΥΑΜΒ να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της για συνεχή παροχή καλής ποιότητας νερού.

Καλούμε τη ΔΕΥΑΜΒ να αποκαταστήσει με έκτακτο προσωπικό την παροχή νερού, σε όλους τους καταναλωτές και τα προβλήματα σε σωληνώσεις και υδρομετρητές και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μην έχουμε τα ίδια προβλήματα στην επόμενη κακοκαιρία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass