ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Αίρεται η απαγόρευση θήρας

Δημοσίευση: 20 Ιαν 2017 9:45

ΤΡΙΚΑΛΑ

Σε άρση της απαγόρευσης θήρας η οποία είχε επιβληθεί (λόγω ιδιαιτέρως δυσμενών καιρικών συνθηκών) στην περιοχή ευθύνης του Δασαρχείου Τρικάλων, προχώρησε με σχετική απόφαση ο Δασάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Κουλουκούρας Δασολόγος με Βαθμό Α΄.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται, από «αύριο (σ.σ. σήμερα) 20 Ιανουαρίου 2017 αίρεται η απαγόρευση θήρας παντός θηράματος στην περιοχή ευθύνης του Δασαρχείου Τρικάλων η οποία είχε επιβληθεί λόγω των ιδιαιτέρως δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή μας (ολικός παγετός και έντονες χιονοπτώσεις). Κατά τα λοιπά το κυνήγι ασκείται βάσει των διατάξεων της δασικής νομοθεσίας και της ετήσιας ρυθμιστικής θήρας 2016-2017».

Να σημειώσουμε πως με απόφαση του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, υπογραφόμενη, με εντολή αυτού, από τον Διευθυντή Δασών ν. Τρικάλων, απαγορεύεται η άσκηση της θήρας στο νομό Τρικάλων, κατά την διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου 2016-2017 και όπου δεν απαγορεύεται με Δασική Αστυνομική Διάταξη Θήρας, όπως παρακάτω:

* Παντός θηράματος με ενέδρα στις πηγές (καρτέρι).

* Των τριχωτών θηραμάτων όταν και όπου το έδαφος καλύπτεται με χιόνι και ιδιαίτερα δια παρακολουθήσεως των ιχνών στο χιόνι.

* Παντός θηράματος σε περιπτώσεις ιδιαιτέρων δυσμενών συνθηκών, όπως χιονοπτώσεων μεγάλης διάρκειας και έντασης.

Η ισχύ της απαγόρευσης θήρας αρχίζει από τη δημοσίευση της σχετικής απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και μέχρι το τέλος της κυνηγετικής περιόδου 2016 – 2017.

Η εφαρμογή της ανατίθεται στη Δασική Υπηρεσία, Αστυνομική Δ/νση και τους Κυνηγετικούς Συλλόγους Τρικάλων και Καλαμπάκας.

  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass