ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ

Στο μπλόκο Νίκαιας τρακτέρ από Τρίκαλα - Καρδίτσα

Δημοσίευση: 21 Ιαν 2017 8:10

ΤΡΙΚΑΛΑ

Την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, λόγω των καιρικών συνθηκών, θα κατευθυνθούν τα τρακτέρ από τον νομό Τρικάλων, στο μπλόκο της Νίκαιας, αφού έχουν προηγηθεί προσυγκεντρώσεις.

Στον νομό Τρικάλων η πρώτη προσυγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στο Μεγαλοχώρι στις 11 το πρωί, και στην Φαρκαδόνα στις 11:30 το πρωί. Στη συνέχεια τα τρακτέρ θα κατευθυνθούν προς το μπλόκο της Νίκαιας. Μιλώντας χθες στη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Τρικάλων «Η Άνοιξη» κ. Απόστολος Θωμόπουλος, έκανε λόγο για μέτρα που ξεκληρίζουν και εξοντώνουν τους μικρομεσαίους αγρότες. Πριν την κάθοδο των τρακτέρ στο μπλόκο της Νίκαιας, οι τρικαλινοί αγρότες θα βγάλουν αρχικά τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών τους ενώ θα γίνουν και ενημερωτικές συσκέψεις. Στη συνέντευξη τύπου τονίστηκε επίσης πως η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ 2015 - 2020 που εφαρμόζει, με συνέπεια, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, παίρνοντας την σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Με τη νέα ΚΑΠ επιβάλλονται μεγάλες περικοπές στις επιδοτήσεις/ενισχύσεις, που, μέχρι το τέλος του 2019, θα φτάσουν στο 60% - ήδη περικόπηκαν κατά 30% και πλέον - ενώ, με εργαλείο “σφαγής” το νόμο για τον διαχωρισμό των αγροτών σε “κατά κύριο επάγγελμα ή μη” που ψήφισε η κυβέρνηση, ανταποκρινόμενη στο αίτημα κάποιων δυνάμεων στα μπλόκα που υπηρετούν τα συμφέροντα μιας χούφτας μεγαλοαγροτών, αποκλείονται από τις επιδοτήσεις/ενισχύσεις κοντά στις 250.000 μικροί αγρότες. Επιβάλλονται, επίσης, νέοι περιορισμοί στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή.

ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Στο μεταξύ όπως αποφασίστηκε χθες σε ευρεία σύσκεψη 25 εκπροσώπων - άνω των 25 αγροτικών συλλόγων - που οργάνωσε η ΕΟΑΣΚ στην αίθουσα της ΠΕΔ Θεσσαλίας, στην Καρδίτσα, από την ερχόμενη Δευτέρα 23/1/17 θα συγκεντρώνουν οι αγρότες τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών, μέχρι και την Πέμπτη 26/1/17 οπότε με αφετηρία τον κόμβο της Ιτέας, θα ξεκινήσουν γύρω στις 10:30 ως κομβόι για τον οδικό κόμβο της Νίκαιας στην Εθνική Οδό Λάρισας – Αθηνών.

Το Θεσσαλικό μπλόκο αναμένεται να ενισχύσουν δυνάμεις από Τρίκαλα, Φάρσαλα και Λάρισα, όπου οι κατά τόπους Ενωτικές Ομοσπονδίες έλαβαν ανάλογη απόφαση.

Στην τοποθέτησή του ο εισηγητής πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ κ. Βαγγέλης Μπούτας, επισήμανε πως η παρατεταμένη κακοκαιρία επηρέασε περισσότερο τις περιοχές της Θεσσαλίας κι’ έτσι ο προγραμματισμός των αγροτικών κινητοποιήσεων στην υπόλοιπη Ελλάδα παραμένει όπως είχε αρχικά αποφασιστεί, δηλαδή για έξοδο των τρακτέρ στις Εθνικές Οδούς την Δευτέρα 23/1.

Χαρακτήρισε ως καλύτερη δικαίωση των κινητοποιήσεων την πρόσφατη πολιτική αντιπαράθεση και τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη Βουλή που έγιναν υπό την πίεση των επικείμενων «μπλόκων» και ζήτησε από τους αγρότες να συνταχθούν δυναμικά στον αγώνα για ανατροπή των πολιτικών ξεκληρίσματός τους.

Να σημειωθεί ότι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση οι επισκέψεις κλιμακίων στα χωριά για ενημέρωση του αγροτικού κόσμου γύρω από τα νέα σκληρά μέτρα κατά του αγροτικού εισοδήματος, ενώ η διαπίστωση των αγροτοσυνδικαλιστών είναι πως υπάρχει βούληση για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.

ΣΕ ΆΡΤΑ ΚΑΙ ΠΡΕΒΕΖΑ

Στο μεταξύ αγωνιστικές κινητοποιήσεις αποφάσισαν αγρότες και κτηνοτρόφοι στην 'Αρτα και στην Πρέβεζα.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Πρέβεζας και η Επιτροπή του μπλόκου Λούρου, καλεί για σήμερα στις 11 το πρωί, σε προσυγκέντρωση τους αγρότες στον κόμβο Καναλακίου, επίσης τη Δευτέρα στις 11:30 το πρωί, οι αγρότες καλούνται σε συγκέντρωση στο Λούρο, ενώ θα υπάρξει συντονισμός με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων.

Η Παμπρεβεζάνικη επιτροπή αγώνα αγροτοκτηνοτρόφων, ψαράδων και γεωτεχνικών, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Αλιέων, ο Αγελαδοτροφικός Συνεταιρισμός, το Σωματείο Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων( παράρτημα Πρέβεζας), εξέδωσαν ανακοίνωση, την οποία συνυπογράφουν οι αγροτικοί σύλλογοι του δήμου Πρέβεζας και στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων αναφέρεται :

« Ως επιτροπή αγώνα θα καλέσουμε σε κινητοποιήσεις μέσα στην πόλη, την εφορία, την αγορά, το λιμάνι, θα στηρίξουμε περιφερειακές-πανελλαδικές κινητοποιήσεις και καλούμε στη στήριξη του μπλόκου του Λούρου, που αποφάσισε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού».

Στην 'Αρτα, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, την ερχόμενη Δευτέρα το πρωί, θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στο ιστορικό γεφύρι και στη συνέχεια πορεία μέσα στην πόλη. Στη σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται πως, κατά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα αποφασιστεί σε ποια σημεία θα στηθούν τα μπλόκα των αγροτών και των κτηνοτρόφων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass