ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΤΟ ΕΒΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

"Οι επιχειρηματίες να βγούμε στην αντεπίθεση"

Δημοσίευση: 27 Ιαν 2017 10:00

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Με μια σεμνή τελετή, αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου, το Επιμελητήριο Καρδίτσας έκοψε στις 24 Ιανουαρίου την πρωτοχρονιάτικη πίτα του.

Παρόντα τα μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου, η Βουλευτής Καρδίτσας κα Χρυσούλα Κατσαβριά-Σιωροπούλου, οι Δήμαρχοι Καρδίτσας και Λίμνης Πλαστήρα κ.κ. Αλεξάκος και Τσιαντής, οι Αντιδήμαρχοι Καρδίτσας κα Μπακαλάκου και Ψημμένος, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Παλάσκας, ο Επίτιμος Διευθυντής κ. Σίσκος, ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας κ. Μπούκης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Αντωνίου, εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Καρδίτσας, των Εμπορικών Συλλόγων κ.ά. Την πίτα ευλόγησε εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Βύρων Παππάς, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Σήμερα θα ήθελα να είμαι στην ευχάριστη θέση να στείλω μηνύματα αισιοδοξίας. Θα ήταν όμως παράλογο στην δοκιμασία που δέχεται η επιχειρηματικότητα. Ζούμε καταστάσεις που πριν 10 χρόνια κανείς δεν φανταζόταν και δε μας φταίει μόνο ότι έχουμε ένα μεγάλο και δυσκίνητο κράτος, αλλά και εμείς δεν ήμασταν έτοιμοι να εκμεταλλευτούμε τα θετικά της παγκοσμιοποίησης και καθημερινά εισπράττουμε κατά το πλείστον αρνητικά.  

Το μεγάλο στάδιο επτά ετών σαστιμάρας και αναμονής πρέπει να τελειώσει και να βγούμε στην επίθεση με τα εργαλεία που διαθέτουμε και αυτά προς το παρόν είναι τα εξής:

-         ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ: Μόλις πριν λίγο στο πρώτο συμβούλιο του 2017 ψηφίσαμε την συμμετοχή στην Έκθεση Τροφίμων ANUGA 2017 καθώς και την

-         ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ για συμμετοχή των μελών μας σε εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

-         ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ Διαφοροποίηση των προϊόντων ώστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικά.

-         ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ και ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ στα μέλη μας για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

-         ΕΞΑΝΤΛΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ για διαφήμιση και προβολή των προϊόντων.

Κυρίες και κύριοι είναι γεγονός ότι για να πάει μπροστά ένας Νομός πρέπει όλοι οι φορείς να έχουν διαύλους επικοινωνίας και να συνεργάζονται. Όσον αφορά στον ρόλο μας, είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε τα πάντα προς όφελος των μελών μας . Όπου και όποτε χρειάζεται η σύμπραξή μας με τους άλλους φορείς, θα είμαστε παρόντες με δυναμική παρουσία, με διάθεση προσφοράς και δημιουργίας , χωρίς κανένα ίχνος αντιπαλότητας και στείρας αντιπαράθεσης, έχοντας ως πρώτο γνώμονα πάντα το καλό του τόπου μας.

Απευθυνόμενος στην εκπρόσωπο της Κυβέρνησης κα Κατσαβριά-Σιωροπούλου είπε τα εξής: «Ο επιχειρηματίας για να μπορέσει να εκφρασθεί θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος. Δεν θέλουμε ένα παρεμβατικό κράτος , θέλουμε ελευθερία στο «επιχειρείν». Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο επιχειρηματίας σήμερα, προσομοιάζει με αυτή του πολυτραυματία. Ακόμη και ο φιλικός «εναγκαλισμός» της Κυβέρνησης μας πονάει. Δώστε μας τον απαραίτητο χρόνο για να μπορέσουμε να «αναρρώσουμε»! Ελευθερώστε μας από τα βάρη και τις δυσβάσταχτες υποχρεώσεις και να είστε σίγουροι ότι η Ελληνική Οικονομία θα ανακάμψει»! Σας εύχομαι όλους μέσα από την καρδιά μου «καλή χρονιά».

Υπενθυμίζεται ότι το Επιμελητήριο Καρδίτσας αναμένει την απάντηση στο αίτημά του για παράταση των προθεσμιών σε ότι αφορά στην πληρωμή των υποχρεώσεων των επιχειρηματιών, μετά και την ανακήρυξη του Νομού Καρδίτσας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της πρωτοφανούς κακοκαιρίας που έπληξε το Νομό.

Ο τυχερός της βραδιάς ήταν ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα κ. Δημήτρης Τσιαντής και το φλουρί αντιστοιχούσε σε καλάθι με προϊόντα από τοπικές επιχειρήσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass