ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

Σπείρα λήστευε ηλικιωμένους και διακινούσε ναρκωτικά

Δημοσίευση: 28 Ιαν 2017 9:50

Εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη ληστειών σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, καθώς και τη διακίνηση ποσοτήτων κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Τρικάλων, όπως αναφέρεται από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας σε σχετική ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, πέντε από τα μέλη της, τρία άτομα, ηλικίας 42, 33 και 31 ετών, και δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 33 και 36 ετών. Σε βάρος των μελών της οργάνωσης σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, όπως διευκρινίζεται, για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της σύστασης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της διάπραξης ληστειών, της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, της καλλιέργειας δενδρυλλίου κάνναβης και της παράβασης του νόμου περί όπλων. Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 24χρονου υπηκόου Αλβανίας, συνεργού τους, ο οποίος αναζητείται, για τα αδικήματα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και της ληστείας.

Ειδικότερα, από τη συνδυαστική αξιολόγηση - αξιοποίηση όλων των στοιχείων και δεδομένων που προέκυψαν κατά την διάρκεια της αστυνομικής έρευνας, διακριβώθηκε ότι τα μέλη της σπείρας, τουλάχιστον από το Φεβρουάριο του 2015, είχαν συστήσει δομημένη εγκληματική ομάδα, με διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση, σκοπός της οποίας ήταν η διάπραξη ληστειών και η διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης.

Ως προς τη μεθοδολογία που ακολουθούσαν τα μέλη της ομάδας, επισημαίνεται επίσης, πως επέλεγαν ως στόχους ηλικιωμένα άτομα, τα οποία διέμεναν μόνα τους σε απομακρυσμένες περιοχές και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισέρχονταν στις οικίες τους, ενώ σε βάρος των θυμάτων τους επιδείκνυαν ιδιαίτερη σκληρότητα, προστίθεται, προκειμένου να τους αποκαλύψουν τα σημεία απόκρυψης των χρημάτων.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι δράστες, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, διέπραξαν δύο περιπτώσεις ληστειών στην ευρύτερη περιοχή της Πύλης Τρικάλων, κατά τις οποίες αποκόμισαν το χρηματικό ποσό των 60.000 ευρώ. Σε νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δραστών, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους 1.881,51 γραμμαρίων, ποσότητα κλώνων κάνναβης, συνολικού βάρους (510) γραμμαρίων, ένα αποξηραμένο δενδρύλλιο κάνναβης, δύο ζυγαριές ακριβείας και τέσσερις τρίφτες κάνναβης, το χρηματικό ποσό των 7.825 ευρώ, 48 φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου και ένας σουγιάς, 23 κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικός υπολογιστής, περούκα, και τέσσερα οχήματα και συγκεκριμένα τρία Ι.Χ. επιβατικά και Ι.Χ. φορτηγό.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ οι έρευνες του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων συνεχίζονται προκειμένου να διακριβωθεί τυχόν εμπλοκή - συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, όπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass