ΔΗΛΩΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ -ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΧΡ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ:

Παραδίδεται ως τον Μάρτιο τμήμα του Ε65

* Τι είπε για Αχελώο, αξιολόγηση, πρόωρες εκλογές * Επαφές και σήμερα με τοπικούς φορείς

Δημοσίευση: 30 Ιαν 2017 15:00

Ο Ε65 είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πώς η Νέα Δημοκρατία και οι προηγούμενες κυβερνήσεις αντιλαμβάνονταν τα δημόσια έργα της χώρας. Όμως, μετά από 11 χρόνια καθυστερήσεων, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παραδίδει στους Έλληνες πολίτες το αργότερο μέχρι τέλος Μαρτίου το τμήμα που ήταν στο στάδιο της κατασκευής, ενώ ήδη έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες ολοκλήρωσης και των άλλων δυο τμημάτων».

Τη δήλωση αυτή έκανε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης από την Καρδίτσα όπου πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία προκειμένου να συναντηθεί με τοπικούς φορείς και κομματικά στελέχη και να ανταλλάξει απόψεις – όπως είπε - με τους κατοίκους της περιοχής για τα δυο χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, ο υπουργός προσερχόμενος με αρκετή καθυστέρηση στο Αναψυκτήριο Παυσιλύπου όπου ήταν κεντρικός ομιλητής σε πολιτική εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής, δέχθηκε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τα μεγάλα έργα στον νομό, στις οποίες απάντησε ως εξής:

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ Ε65

Για τον Ε65: «Είναι ένας αυτοκινητόδρομος, που ξεκινούσε από την Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης και κατέληγε στην Εγνατία. Αυτό που απέμεινε μετά την τελευταία αναθεώρηση των συμβάσεων ήταν μόνο το κεντρικό κομμάτι του αυτοκινητοδρόμου. Αυτό εμείς το ολοκληρώνουμε μέχρι το τέλος Μαρτίου, ωστόσο, έχουμε ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για να αρχίσει η κατασκευή του νότιου τμήματος άμεσα. Ήδη από τη μία Διεύθυνση Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχουμε πάρει έγκριση και σε ελάχιστο διάστημα θα υπάρχει έγκριση και από τη δεύτερη. Επιπλέον διαπραγματευόμαστε με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και πήραμε ένα καταρχήν «ναι» για τη χρηματοδότηση του Βόρειου Τμήματος. Στον άμεσο σχεδιασμό μας είναι επομένως να συνεχιστεί η κατασκευή όλου του Ε65 που θα δώσει μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή».

ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ

Για τα έργα Αχελώου: «Έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο για τα αρδευτικά έργα της περιοχής, καθώς σχετίζονται με την παραγωγική ανασυγκρότηση ολόκληρης της Θεσσαλίας. Είναι αυτό που λείπει από τη χώρα μας για να σταθούμε στα δικά μας πόδια. Αποτελούν προτεραιότητά μας τα αρδευτικά έργα όπως η αντικατάσταση των διωρύγων στην περιοχή, τα νέα αρδευτικά δίκτυα και βέβαια η ολοκλήρωση των τμημάτων του φράγματος του Σμοκόβου και σε σχέση με την εκτροπή του Αχελώου για να μην καταστραφούν οι υποδομές που μπορούν να λειτουργήσουν. Αυτά έτσι κι αλλιώς θα δημοπρατηθούν μέσα στον χρόνο».

Ακολούθως, κατά την ομιλία του προς τα τοπικά στελέχη και στους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σπίρτζης αναφέρθηκε στα κυβερνητικά πεπραγμένα επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «ενοχλεί η πολιτική μας γιατί δεν έχουμε συμβιβαστεί με τα συμφέροντα, γιατί δεν πηγαίνουμε σύμφωνα με όσα λένε οι δανειστές, γιατί δεν έχουμε, την πολυτέλεια που είχαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις του παλαιοκομματισμού και της εφαρμογής του, γιατί δεν έχουμε και δεν θέλουμε να έχουμε προνομιακή σχέση με τα ΜΜΕ, ώστε να κατευθύνουμε επικοινωνιακά τον κόσμο».

ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ

«Θα αρχίσουν πάλι» συνέχισε, «σε εξόρμηση τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ άρα πάμε για εκλογές… Ε, όχι, δεν πάμε για εκλογές! Είμαστε εδώ γιατί δεν φοβόμαστε να επικοινωνήσουμε με τους πολίτες, να τους ενημερώσουμε για το τι κάνουμε, να μας πουν τη δική τους άποψη, τη δική τους πρόταση, να υπάρχει αυτή η αμφίδρομη σχέση που πρέπει να υπάρχει, μεταξύ των προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων της αριστεράς και των πολιτών.Η σημερινή εκδήλωση αφορά στην ενημέρωση αλλά και τον απολογισμό δύο χρόνων κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και δύο φάσεων από τότε που η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας».

«Στην πρώτη φάση» διευκρίνισε, «είχαμε την ανατροπή της πολιτικής εξάρτησης της χώρας, είχαμε την ανατροπή της πολιτικής αποσάρθρωσης του κοινωνικού κράτους, της πολιτικής διάλυσης των υγειών παραγωγικών δυνάμεων και του εναπομείναντα παραγωγικού ιστού, και η Θεσσαλία, η Καρδίτσα το έχει ζήσει αυτό! Είχαμε την ανατροπή των πολιτικών αποδόμησης του κράτους δικαίου και της Δημοκρατίας. Είχαμε τη σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές, τον εικονικό πνιγμό του ΑλέξηΤσίπρα, όπως χαρακτηρίστηκε από τα διεθνή ΜΜΕ, ο οποίος μας έφερε σε μία νέα συμφωνία. Η δεύτερη φάση είναι αυτή που διανύουμε τώρα… Είναι η υλοποίηση των δεσμεύσεων της συμφωνίας αυτής, με όσο γίνεται περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη για να οδηγήσουμε τη χώρα στην έξοδο από τα μνημόνια, έξω από τις συμφωνίες εξάρτησης, έξω από την εφαρμογή πολιτικών που ταλαιπωρούν τουλάχιστον οκτώ χρόνια τον ελληνικό λαό. Στόχος μας δεν είναι άλλος από την επανοικοδόμηση, του κράτους πρόνοιας και την επαναδόμηση των θεσμών της χώρας».

ΠΑΡΑΛΑΒΑΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ

«Μας επιβλήθηκε οικονομική ασφυξία» τόνισε ο κ. Σπίρτζης και πρόσθεσε: «Επιβλήθηκαν τα κάπιταλ κοντρόλς, είχαμε μια κοινωνία σε κρίση, είχαμε ένα κράτος σε πλήρη αποδόμηση, και βέβαια ο στόχος των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά και των δανειστών, ήταν αυτή η ιστορία, να συνεχίσει να υπάρχει αενάως, να συνεχίσει η χώρα μας να είναι μια αποικία χρέους, μία χώρα η οποία δεν θα είχε στοιχειωδώς ούτε την ανεξαρτησία ούτε την κυριαρχία της. Παραλάβαμε μία χώρα με πολύ μεγάλες δεσμεύσεις, με δεσμεύσεις για την πώληση των πάντων, σε χαμηλή τιμή για οι οποίες αναλήφθηκαν ερήμην του ελληνικού λαού! Ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε την συμφωνία του καλοκαιριού του 2015, στην κρίση του ελληνικού λαού. Είναι μια πράξη τομή για τα πολιτικά ήθη, για το πολιτικό σκηνικό, δεν έχει ξαναγίνει ποτέ»

Ο κ. Σπίρτζης δεν παρέλειψε να τονίσει ότι κατά τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ,«δεν υπάρχει μια μέρα που να μην έγινε διαπραγμάτευση. Δεν υπάρχει μια μέρα που δεν έγινε σύγκρουση με τα συμφέροντα μέσα και έξω από τη χώρα. Δεν υπάρχει μια μέρα που δεν επιχειρείται μία τομή, μία προοδευτική αλλαγή και αυτό ενοχλεί. Το δίλημμα λοιπόν που έχουμε να επιλέξουμε είναι μεταξύ του αν θα κάνει η χώρα διαπραγμάτευση ή θα είναι παραδομένη όπως πριν».

Ο κ. Σπίρτζης έκλεισε την ομιλία του εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η Β’ αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα κλείσει χωρίς τη λήψη νέων μέτρων καθώς υπάρχουν σε εξέλιξη επαφές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τις χώρες του Νότου οι οποίες «θα διεκδικήσουν από την Ε.Ε. αυτά που τους αναλογούν και όχι αυτά που θέλει να επιβάλει ο Σόϊμπλε».

Ακολούθησε διάλογος του υπουργού με το ακροατήριο και μετά το πέρας της εκδήλωσης ο κ. Σπίρτζης συναντήθηκε με μέλη του ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας και τη Ν.Ε. Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ.

Τον υπουργό υποδέχθηκαν στην Καρδίτσα οι τοπικοί βουλευτές του κόμματος κ.κ. Σπύρος Λάππας, Χρυσούλα Κατσαβριά, Παναγιώτα Βράντζα και ο πρόεδρος της Ν.Ε. κ. Ηλίας Αντωνίου, παρόντος του βουλευτή Λάρισας κ. Νίκου Παπαδόπουλου, του προέδρου του Επιμελητηρίου Καρδίτσας κ. Βύρωνα Παππά, αιρετών της αυτοδιοίκησης και πλήθους πολιτών.

Σε σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Αντωνίου αναφέρθηκε στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για το επόμενο διάστημα, αλλά και για τις διαφορές της κυβερνητικής πολιτικής σε σχέση με την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που το τελευταίο διάστημα παρουσιάζει ο αρχηγός της Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Σπίρτζης δήλωσε με σιγουριά ότι «ο ελληνικός λαός θα γυρίσει την πλάτη στη Ν.Δ και δεν θα επιστρέψει ούτε αυτός ούτε η χώρα στην εποχή της αποδόμησης του κράτους και της κοινωνίας».

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών θα παραμείνει και σήμερα Δευτέρα στο νομό Καρδίτσας καθώς έχει προγραμματίσει επισκέψεις στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας, στην Πολεοδομία και στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Καρδίτσας, στο Υδροηλεκτρικό Εργοστάσιο της Λίμνης Σμοκόβου και εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, στο Μουσείο Εθνικής Αντιστάσεως Ρεντίνας.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass