ΕΚΠΟΝΗΘΗΚΕ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ Κ.Ε.Δ.Ε

Οδηγός διαχείρισης κινδύνων και για τους Δήμους

Δημοσίευση: 01 Φεβ 2017 10:30

ΤΡΙΚΑΛΑ

Το πρώτο βασικό εργαλείο για κάθε Δήμο στη χώρα που καλείται -βάση του θεσμικού πλαισίου- να προετοιμαστεί κατάλληλα για τις κυριότερες απειλές που τον αφορούν, αποτελεί ο «Οδηγός Επιχειρησιακού Σχεδιασμού για τη Διαχείριση Κινδύνων σε Επίπεδο Δήμων».

Εκπονήθηκε με πρωτοβουλία της Κ.Ε.Δ.Ε. από την Επιστημονική Ομάδα του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ι.Τ.Α.), με επικεφαλής τον Δρ. Ε. Λέκκα, καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του Ε.Κ.Π.Α. και Πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Οργανισμού και Προστασίας.

Στόχος

Κυρίαρχος στόχος του Οδηγού, όπως αναφέρεται, είναι να προδιαγράψει και να καθορίσει τις βασικές απαιτήσεις και τις ανάγκες, προς ένα ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχεδιασμό, προς μια πρότυπη επιχειρησιακή οργάνωση Δήμου, με τη μορφή ξεκάθαρων και αυτόνομων βημάτων.

Ο «Οδηγός Επιχειρησιακού Σχεδιασμού για τη Διαχείριση Κινδύνων σε Επίπεδο Δήμων» θα είναι ένα χρήσιμο «εργαλείο» στους Δήμους της χώρας, για να υλοποιήσουν, όπως προστίθεται, οργανωμένα τα βασικά βήματα που σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις υποχρεούνται, ώστε να αυξήσουν την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα και να μπορούν αποτελεσματικά να ανταπεξέλθουν στη διαχείριση καταστάσεων εκτάκτων αναγκών. Στον Οδηγό, εκτός από τους ρόλους και τις αρμοδιότητες των υπηρεσιακών δομών των Δήμων και το επίπεδο εμπλοκής τους στη διαχείριση, αναλύονται και οι επιμέρους ενέργειες, Προ- Καταστροφικά, Συν-Καταστροφικά και Μετα-Καταστροφικά, που πρέπει να γίνουν, ώστε ο κάθε Δήμος να αποκτήσει έναν ικανοποιητικό επιχειρησιακό σχεδιασμό και ένα αξιόπιστο και αποδοτικό σχέδιο για τους κινδύνους που τον απειλούν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass