ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΔ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤΙΣ 9 - 10 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Πανελλήνιο συνέδριο για την κλιματική αλλαγή

Δημοσίευση: 01 Φεβ 2017 10:45

Στην Καρδίτσα πρόκειται να διοργανωθεί, στις 9 και 10 Ιουνίου, το 1ο πανελλήνιο συνέδριο με θέμα «Κλιματική αλλαγή, αυτοδιοίκηση και Θεσσαλία μπροστά στην παγκόσμια πρόκληση». Ένα συνέδριο που, όπως τόνισε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας Γ. Κωτσός, «εστιάζοντας στη Θεσσαλία θα αναδείξει τα περιβαλλοντικά θέματα στοχεύοντας παράλληλα στην ευαισθητοποίηση επιστημονικής κοινότητας και πολιτών αλλά και στη δρομολόγηση δράσεων».

Το συνέδριο διοργανώνει η ΠΕΔ Θεσσαλίας με τη συνεργασία, του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής - Δυτικής του ΤΕΕ, του Περιφερειακού Τμήματος Μαγνησίας του ΤΕΕ, του παραρτήματος Κεντρικής Ελλάδας του ΓΕΩΤΕΕ και της Εταιρίας Θεσσαλικών Μελετών (ΕΘΕΜ) υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στη διοργάνωση αναφέρθηκε χθες, σε συνέντευξη Τύπου πλαισιωμένος από τους συνδιοργανωτές, ο πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Μουζακίου Γ. Κωτσός, τονίζοντας ότι η θεματολογία του συνεδρίου αφορά στην κλιματική αλλαγή, στο αστικό περιβάλλον, στη γεωργία, στους υδατικούς πόρους, στην ενέργεια, στις μεταφορές, «στο σύνολο δηλαδή των θεμάτων που αγγίζουν τη Θεσσαλία».

«Οι επιπτώσεις» πρόσθεσε «από την κλιματική αλλαγή είναι δραματικές» και σημειώνοντας τη συνέργεια των φορέων τόνισε πως «το συνέδριο φιλοδοξούμε να αποτελέσει σταθμό για τη Θεσσαλία, να ανοίξει ο δημόσιος διάλογος και να περάσει το μήνυμα της προστασίας του περιβάλλοντος. Το συνέδριο θα εστιάσει στο σύνολο των ζητημάτων που αφορούν στη Θεσσαλία και παράλληλα να δρομολογηθούν δράσεις».

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής του συνεδρίου Ντ. Διαμάντος, σημείωσε ότι σύμφωνα και με τελευταίες μελέτες «η Ελλάδα βρίσκεται στο “κόκκινο”, “κόκκινο” που προκύπτει από τη γεωγραφική θέση της Ελλάδος» προσθέτοντας ότι «καθίσταται απόλυτα αναγκαίο η ενασχόληση , ενημέρωση αλλά και δράση στο παγκόσμιο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής για να μην φτάσουμε στο σημείο του Καβαφικού στίχου: “Σαν έτοιμος από καιρό, σαν θαρραλέος, αποχαιρέτα την, την Αλεξάνδρεια που φεύγει” αποχαιρέτα τη Θεσσαλία που φεύγει». Για να καταλήξει πως το συνέδριο, με βάση και τις συμμετοχές θα προσλάβει διεθνή χαρακτήρα.

Ο πρόεδρος του Π.Τ. Κεντρ. Ελλάδος του ΓΕΩΤΕΕ Κων. Καλόγηρος τόνισε ότι «αποτελεί χρέος η συμμετοχή στο συνέδριο» σημειώνοντας την ανάγκη να δοθεί έμφαση τόσο στη γεωργία όσο και στους υδατικούς πόρους.

Ο πρόεδρος του Π.Τ. Κεντρ. και Δυτ. Θεσσαλίας του ΤΕΕ Νίκ. Παπαγεωργίου χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία της ΠΕΔ σημείωσε ότι «ο τεχνικός κόσμος μπορεί να ενημερώσει και να προσφέρει λύσεις» προσθέτοντας την ανάγκη συντονισμένων αντιδράσεων.

Ο εκπρόσωπος του Π. Τ. Μαγνησίας του ΤΕΕ Ι. Πολυμενίδης σημείωσε ότι «οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής φαίνονται ήδη και η Θεσσαλία θα το αισθανθεί με την άνοδο της στάθμης της θάλασσας» για να υπογραμμίσει την ανάγκη «ο Θεσσαλικός κάμπος, θα πρέπει να αναπροσαρμόσει τον πρωτογενή τομέα».

Τέλος ο εκπρόσωπος της ΕΘΕΜ Δημ. Σοφολόγης, χαρακτηρίζοντας σημαντική των πρωτοβουλία, τόνισε μεταξύ άλλων πως «η κλιματική αλλαγή αφορά σε όλους ενώ οι συνέπειες είναι ήδη αντιληπτές σε αστούς και αγρότες».

Στην παρουσίαση, παρευρέθηκαν επίσης, ο διευθυντής της ΠΕΔ Θεσσαλίας Δημ. Τσούμας, η τουριστική πράκτορας Εφη Οκονόμου, ο υπεύθυνος επικοινωνίας Χρ. Γενιτσεφτσής και ο σκηνοθέτης και υπεύθυνος παραγωγής Πασχ. Μάντης.

Το συνέδριο θα γίνει στο ξενοδοχείο «Thessalikon Grand» στην Καρδίτσα και όπως τονίζεται από τους διοργανωτές «όσοι ενδιαφέρονται να παρουσιάσουν εργασίες ή poster ή e-poster στο συνέδριο να υποβάλουν περίληψη των εργασιών σε ψηφιακή μορφή στο (info@pedthessalias4clima.gr ), ακολουθώντας τις οδηγίες (www.pedthessalias4clima.gr) για τη σύνταξη των περιλήψεων, μέχρι τις 30 Μαρτίου.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2410-252121, 2410-259757 στο email : info@pedthessalias4clima.gr στο www.pedthessalias4clima.gr στο Facebook : ΠΕΔ Θεσσαλίας 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλιματική Αλλαγή, στο tweeter : @pedthessalias4clima, στο youtube:pedthessalias4clima (https://www.youtube.com/watch?v=KtBcgHhjlE4&t=7s)

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass