Απόσυρση της ρύθμισης που καταργεί διάταξη του «Καλλικράτη» στην Παιδεία, ζητά ο Κ. Αγοραστός

Δημοσίευση: 09 Φεβ 2017 16:38

Να αποσύρει έστω και την ύστατη ώρα τη διάταξη του άρθρου 29 του νομοσχεδίου «Ρύθμιση θεμάτων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας και άλλες διατάξεις», με την οποία καταργείται η αρμοδιότητα των Περιφερειών για «έγκριση σχολικών εκδρομών στο εσωτερικό και στο εξωτερικό», ζητεί ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός με επιστολή του προςΥπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνο Γαβρόγλου.

«Η διαδικασία, όπως προβλέπεται στο άρθρο 186 του Ν. 3852/2010 («Καλλικράτης») γινόταν με συνεργασία και συνεννόηση και δεν υπήρξε καμία αρρυθμία, κανένα πρόβλημα στην εφαρμογή της μέχρι σήμερα», επισημαίνει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ κ. Κ. Αγοραστός και προσθέτει:
«Η κυβέρνηση, για ακόμη μια φορά, λειτουργεί χωρίς συνεννόηση και διάλογο, με τη λογική «αποφασίζουμε, διατάζουμε και εκτελούμε» και μάλιστα με τη διαδικασία του επείγοντος.
Αλήθεια, με υπερσυγκέντρωση αρμοδιοτήτων στα υπουργεία… στηρίζει η κυβέρνηση την περιφερειακή ανάπτυξη και την ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης που επαγγέλλεται;
Είναι πραγματικά απορίας άξιον γιατί στο Υπουργείο Παιδείας ασχολούνται με τις μαθητικές εκδρομές και δεν αναλαμβάνουν την αυτονόητη υποχρέωσή τους να πληρώνουν τα λειτουργικά έξοδα και τα μισθώματα για τις αποκεντρωμένες υπηρεσίες του (Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης), τα οποία καλύπτουν οι Περιφέρειες από τους πόρους τους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass