ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Β. Μπούτας: Στον υπουργό για να διεκδικήσουμε!

Δημοσίευση: 10 Φεβ 2017 8:40

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

«Πάμε στη συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης όχι για να συζητήσουμε ην πολιτική της κυβέρνησης που τη ζούμε στο πετσί μας, αλλά για να διεκδικήσουμε τα αιτήματά μας» δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Καρδίτσας κ. Βαγγέλης Μπούτας μπροστά στην Εφορία Καρδίτσας κατά την διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας αγροτών και τοπικών φορέων, όπως το Εργατικό Κέντρο, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων, η ΠΑΣΕΒΕ, αλλα και το Σωματείο Εφοριακών που εξέφρασε την συμπαράστασή του.

Ο επικεφαλής του «μπλόκου» της Νίκαιας υπογράμμισε πως οι μικρομεσαίοι παραγωγοί, οι εργαζόμενοι, αλλά και η κοινωνία γενικότερα, έχουν ανάγκη να πάρουν «ανάσα» από τη μνημονιακή φορολαίλαπα!

Αναφερόμενος στις βασικές διεκδικήσεις των αγροτών τόνισε πως στα «μπλόκα» δίνεται αγώνας για να ισχύσει ο ακατάσχετος λογαριασμός, να καταργηθούν τα κριτήρια διαβίωσης, για την καθιέρωση αφορολόγητου μέχρι 12000 ευρώ με προσαύξηση για κάθε μέλος της κάθε οικογένειας και για απόσυρση της υποχρέωσης των αγροτών να καταβάλλου τέλος επιτηδεύματος.

Σε ερώτηση για το αν περιμένει κάποια θετική εξέλιξη από την συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης, ο κ. Μπούτας απάντησε… «κανείς δεν μπορεί να το ξέρει αυτό, θα δούμε»! 

ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

Εξ άλλου παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες το πρωί Τρικαλινοί αγρότες, μπροστά στην είσοδο της Εφορίας Τρικάλων, κρατώντας μαύρες σημαίες ενώ είχαν αναρτήσει και πανό, μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων «Η Άνοιξη».  Σε δηλώσεις τους αναφέρθηκαν στα μεγάλα προβλήματα που πλήττουν τους μικρομεσαίους αγρότες, θέτοντας και ζητήματα επιβίωσης του αγροτικού κόσμου, μιλώντας χαρακτηριστικά για βίαιο ξεκλήρισμα.

 Πιο συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Απόστολος Θωμόπουλος, αφού τόνισε αρχικά, πως τα προβλήματα είναι τεράστια, υπογράμμισε στη συνέχεια, πως «δεν ζητάμε,  να μας δώσουν τίποτα, αλλά να σταματήσουν πλέον να μας παίρνουν, γιατί δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε λόγω της  αντιαγροτικής πολιτικής που ασκείται» για να προσθέσει:

«Αύριο έχουμε κλεισμένα ραντεβού  με συναρμόδια Υπουργεία. Περιμένουμε τα αποτελέσματα, θα τα εκτιμήσουμε  και αναλόγως θα κινηθούμε». 

Ακόμα ο ίδιος δεν παρέλειψε να απευθύνει κάλεσμα στους αγρότες να πάρουν μέρος στο αγροτικό συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί για   την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου, για να καταλήξει:

«Μακάρι να δοθούν λύσεις στα προβλήματα και να μην χρειαστεί να μεταβούμε στην Αθήνα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass