ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΡΚΚΑΙΩΝ

Δημιουργείται αυτοτελές Γραφείο Έξυπνης Πόλης

Δημοσίευση: 14 Φεβ 2017 9:50

ΤΡΙΚΑΛΑ

Ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι και η  έγκριση  του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Τρικκαίων.  Η πρόταση τροποποίησης του υφιστάμενου ΟΕΥ φέρνει αλλαγές, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση που θα παρουσιαστεί στη συνεδρίαση.

Αυτοτελές Γραφείο Έξυπνης Πόλης (smart city)

Καταργείται το Τμήμα Προγραμματισμού της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών & Προγραμματισμού και ιδρύεται αυτοτελές τμήμα Έξυπνης Πόλης (smart city), με διευρυμένες αρμοδιότητες σε θέματα οργάνωσης, προγραμματισμού, ανάπτυξης, καινοτομίας, ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, τουρισμού, επιχειρηματικότητας, μεταφορών, περιβάλλοντος, διαφάνειας, εσωτερικού ελέγχου και διασφάλισης ποιότητας. Η αλλαγή αυτή αποτελεί καινοτόμο εγχείρημα στα πρότυπα οργάνωσης και σχεδιασμού των Δήμων του μέλλοντος. Όπως είναι γνωστό, η αναπτυξιακή πολιτική 2020 της ΕΕ στηρίζεται σε τρεις πυλώνες: έξυπνη, βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη. Οι «Έξυπνες πόλεις» είναι ένας νέος τρόπος αστικής διακυβέρνησης και διαχείρισης, στον οποίον, οι ψηφιακές τεχνολογίες θα παίζουν βαρύνοντα ρόλο στη βελτίωση των σχέσεων και των ροών σε μία δεδομένη περιοχή. Αποστολή του νέου αυτοτελούς τμήματος είναι η χάραξη και η εφαρμογή καινοτόμων στρατηγικών που συνάδουν με τις πολιτικές που ορίζονται από την πολιτική ηγεσία και τις σύγχρονες τάσεις σε εθνικό, Ευρωπαϊκό και Διεθνές επίπεδο. Επιπλέον, η τεχνική υποστήριξη της εσωτερικής οργάνωσης του Δήμου με εργαλεία και μετρικές, καθώς και η υποστήριξη της διασύνδεσης του Δήμου με την τοπική κοινωνία και την οικονομία. Στο πλαίσιο επίτευξης της αποστολής του, καθιερώνεται η εσωτερική κινητικότητα στελεχών άλλων διευθύνσεων του Δήμου προς το αυτοτελές τμήμα Έξυπνης Πόλης, για πεπερασμένο χρονικό διάστημα που θα ορίζεται κατά περίπτωση, με σκοπό την ένταξή του σε σχήματα διοίκησης έργων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass