ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΡΕΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Έργα 550 χιλ. ευρώ στη Μαγνησία

*Κώστας Αγοραστός: «Άλλα 4,5 εκατ. ευρώ για νέα έργα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα»

Δημοσίευση: 08 Μαρ 2017 15:55

ΒΟΛΟΣ

Δυο νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 550.000 ευρώ ξεκινούν στην Μαγνησία από την Περιφέρεια Θεσσαλίας το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, μετά την υπογραφή των συμβάσεων κατασκευής από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό.

Συγκεκριμένα τα έργα αυτά είναι «Καθαρισμός υδατορεμάτων Μαγνησίας 2016» προϋπολογισμού 149.550 € (με ΦΠΑ) και «Συντήρηση επαρχιακού δικτύου Μαγνησίας (σήμανση – στηθαία) 2016», προϋπολογισμού 400.000 € (με ΦΠΑ). Τα έργα υλοποιούνται με πόρους του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων
Σε δηλώσεις του ο κ. Κώστας Αγοραστός ανέφερε τα εξής: «Υπογράψαμε σήμερα δύο συμβάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 550.000 € από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Σε μια δύσκολη περίοδο συνεχίζουμε να διεκδικούμε πόρους από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και σε συνεργασία με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Χαρίτση, υλοποιούμε χρήσιμα έργα για τη Θεσσαλία. Το πρώτο έργο αφορά στον καθαρισμός ρεμάτων. Υπάρχουν ρέματα που έχουν χρόνια να καθαριστούν καθώς η χρηματοδότηση ήταν ελλιπής, παρ’ όλα αυτά εμείς με την εργολαβία αυτή καθαρίζουμε τα ρέματα στις περιοχές που έχουν ανάγκη, όπως στην Αγία Τριάδα της Σούρπης, στο Πλατανόρεμα, στον Κραυσίδωνα, στις Μικροθήβες και στο Τιμπλαλέξη. Η δεύτερη εργολαβία αφορά στην ασφάλεια μετακίνησης των ανθρώπινων κοινοτήτων και της διακίνησης των εμπορευμάτων. Πρόκειται για νέα στηθαία ασφαλείας και σήμανση σε σημεία άμεσης προτεραιότητας, όπως στο Πήλιο, στον Αλμυρό και όπου αλλού κρίνει η Υπηρεσία σκόπιμο μετά από επιτόπιους ελέγχους. Έχουμε ολοκληρώσει και άλλες εργολαβίες για τοποθέτησης σήμανσης και στηθαίων και κάνουμε έκκληση προς όλους να τα προφυλάξουν από τις φθορές και τους βανδαλισμούς. Και αυτό γιατί Είναι φθορά περιουσίας όχι κάποιου ξένου, αλλά της περιουσίας όλων μας».
Παράλληλα ο περιφερειάρχης έκανε γνωστό ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να δημοπρατηθούν και άλλα έργα για τη Μαγνησία και τις Σποράδες συνολικού προϋπολογισμού 4,5 εκατ. ευρώ που αφορούν: ασφαλτόστρωση-συντήρηση εισόδου Βόλου προϋπολογισμού 3.000.000 €, διάφορα τεχνικά σε δρόμους προϋπολογισμού 800.000 €, αντιπλημμυρικά ρεμάτων προϋπολογισμού 550.000 €, κοπή χόρτων προϋπολογισμού 80.000€, διαγραμμίσεις περιφερειακού και επαρχιακών δρόμων προϋπολογισμού 120.000 €.
Παρόντες στην υπογραφή συμβάσεων η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη, οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Κίτσιος και Χατζόπουλος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Ιγγλέσης, Κοπάνας και Χαλέβας, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Π.Ε Μαγνησίας και Σποράδων κ. Φλαμπούρης και οι ανάδοχοι των έργων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass