ΕΚΛΕΧΘΗΚΕ Ο ΚΑΡΔΙΤΣΙΩΤΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΒΑΣ. ΤΣΙΩΝΑΣ

Νέος και νεαρός πρόεδρος στο ΤΕΕ

Δημοσίευση: 18 Μαρ 2015 10:05 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:58

Ο τριανταπεντάχρονος τοπογράφος μηχανικός Βασίλης Τσιώνας εκλέχθηκε χθες  αργά το βράδυ νέος πρόεδρος στο ΤΕΕ Κ&Δ Θεσσαλίας. Για πρώτη φορά στα χρονικά αναδεικνύεται πρόεδρος που δεν προέρχεται από τη Λάρισα. Ο μέχρι τώρα πρόεδρος της Νομαρχιακής Καρδίτσας του ΤΕΕ, επικράτησε στη δεύτερη ψηφοφορία της Αντιπροσωπείας, με σχετική πλειοψηφία, υποστηριζόμενος από την παράταξή του την ΔΚΜ και τη Συνεργασία (ΠΑΣΚ). Διαδεχόμενος τον Γιάννη Βαρνά, ο οποίος είχε αποβιώσει αιφνιδίως τον περασμένο Νοέμβριο στα πενήντα του χρόνια.

Ο Β. Τσιώνας που είχε προκριθεί στην εσωπαραταξιακή διαδικασία των γαλάζιων συνδικαλιστών της ΔΚΜ ήταν υποψήφιος πρόεδρος του ΤΕΕ στην χθεσινή ειδική διαδικασία της 60μελούς Αντιπροσωπείας, η οποία ξεκίνησε το απόγευμα στα γραφεία του ΤΕΕ. Η ΔΚΜ διέθετε 27 έδρες και άλλες 7 η Συνεργασία, ο εκπρόσωπος της οποίας Κ. Τσαλαπόρτας παραιτήθηκε στην αρχή της συνεδρίασης από το αξίωμα του αντιπροέδρου του ΤΕΕ. Παρόντες χθες ήταν 31 αντιπρόσωποι των δύο παρατάξεων.

Στην πρώτη ψηφοφορία ο Β. Τσιώνας έλαβε 29 ψήφους, οπότε απαιτήθηκε επαναληπτική. Οι αντίπαλοί του, ο Γιώργος Γκόγκος της Συσπείρωσης που υπερψηφίστηκε και από τις παρατάξεις των Ενεργών Μηχανικών και των Μηχανικών της Εκπαίδευσης έλαβε 11 ψήφους, όσους και ο Κώστας Ιακωβάκης της παράταξης ΕλΕΜ. Αμφότεροι αποχώρησαν από τη δεύτερη ψηφοφορία, η οποία διεξήχθη πριν τα μεσάνυχτα και όπου ο Β. Τσιώνας έλαβε 26 ψήφους ενώ μετρήθηκαν και 17 λευκά ψηφοδέλτια, με ορισμένους αντιπροσώπους να έχουν αποχωρήσει. Από τις αντίπαλες παρατάξεις υποβλήθηκαν ενστάσεις προς τα κεντρικά του ΤΕΕ, για την διαδικασία που ακολουθήθηκε. Σε επόμενη φάση η Αντιπροσωπεία θα εκλέξει και νέο αντιπρόεδρο της Διοικούσας του ΤΕΕ. 

                                                                                                                                    Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass