ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τον αυτισμό

Δημοσίευση: 01 Ιουν 2017 16:52

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας (Π.Δ.Ε.Θ.) στο πλαίσιο της δραστηριοποίησής της σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα «Erasmus+», συμμετέχει ως εταίρος στο πρόγραμμα «TRAIL - Έφηβοι: Ο δρόμος με τον αυτισμό προς την ανεξάρτητη διαβίωση», με διάρκεια από τον Σεπτέμβριο 2015 έως τον Ιανουάριο του 2018.

Στο πλαίσιο του προαναφερόμενου προγράμματος, η Π.Δ.Ε.Θ. διοργάνωσε και διεξήγαγε την 5η διεθνική συνάντηση στην αίθουσα τύπου «Έλλη Παπά» του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΥΠ.Π.Ε.Θ.) στην Αθήνα στις 12 και 13 Μαΐου 2017.

Στη συνάντηση αυτή πήραν μέρος όλοι οι συμμετέχοντες οργανισμοί των εταίρων και συζήτησαν διεξοδικά την πρόοδο της υλοποίησης των επιμέρους έργων του προγράμματος.

Στην έναρξη της διεθνικής αυτής συνάντησης παρευρέθηκε, ύστερα από πρόσκληση της Π.Δ.Ε.Θ., η εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ. κ. Αθηνά-Άννα Χριστοπούλου, η οποία είναι και η εθνική εκπρόσωπος του ΥΠ.Π.Ε.Θ. στην ‘‘Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Ειδική Εκπαίδευση και την Εκπαίδευση Ένταξης’’.

Η κ. Αθηνά-Άννα Χριστοπούλου παρουσίασε τα πιο πρόσφατα δεδομένα της Ειδικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα και συγκεκριμένα ενημέρωσε τους εταίρους του προγράμματος για την ‘‘Παροχή Εκπαίδευσης σε μαθητές με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (Δ.Α.Φ.)’’. Στη συνέχεια οι εταίροι παρουσίασαν συνοπτικά τη δουλειά τους πάνω στο πρόγραμμα και ζήτησαν από την κ. Χριστοπούλου περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την Ειδική Εκπαίδευση στην Ελλάδα οι οποίες και δόθηκαν από την ίδια.

Ακολούθως οι εργασίες της συνάντησης συνεχίστηκαν σύμφωνα με την ατζέντα, όπως αυτή είχε καθοριστεί. Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάστηκε από τους εταίρους η πρόοδος που έχει γίνει από τον καθένα στα επιμέρους έργα του προγράμματος. Η NAS παρουσίασε τα αποτελέσματα της έρευνας ‘‘Survey 2’’ και την πρόοδο στο έργο ‘‘GANTT’’. H Passeport Europe, η οποία είναι ο συντονιστής του προγράμματος, ζήτησε από τους εταίρους να κάνουν προτάσεις και σχόλια για τη βελτίωση των ερευνών ‘‘Survey 3’’ και ‘‘Survey 4’’ που έχουν καταληκτική ημερομηνία την 30ή Ιουνίου του τρέχοντος έτους. Επίσης συζητήθηκαν οι υπόλοιπες καταληκτικές ημερομηνίες και τα επόμενα βήματα στην υλοποίηση του προγράμματος μέχρι και την τελική συνάντηση και παρουσίασή του στην πόλη Lile (Λίλ) της Γαλλίας στις αρχές Δεκεμβρίου 2017.

Το αναφερόμενο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα στοχεύει στην αύξηση των γνώσεων γύρω από τα ισχύοντα ευρωπαϊκά πλαίσια για τα άτομα με αυτισμό, στον εντοπισμό των αναγκών των ενδιαφερομένων και στην προσφορά καινοτόμων εργαλείων και μεθόδων σε επαγγελματίες (στον τομέα της παιδείας, της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας) προκειμένου να υποστηρίξουν την περίοδο μετάβασης των εφήβων στην ενήλικη ανεξάρτητη ζωή. Ο τελικός στόχος θα συνεισφέρει στη δημιουργία Εθνικών ή Ευρωπαϊκών σχεδίων για το ζήτημα του αυτισμού.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν εκτός της Π.Δ.Ε.Θεσσαλίας οι παρακάτω οργανισμοί: Papillons Blancs de Dunkerque (SAMO) - Σύλλογος Υποστήριξης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες - Γαλλία-Λιλ, Passeport Europe - Συμβουλευτική Εταιρία καινοτομίας, σχεδιασμού και υλοποίησης Ευρωπαϊκών προγραμμάτων – Γαλλία-Μπορντώ, Foro-Technico de Formation - Επιμορφωτικό Επαγγελματικό Κέντρο Κατάρτισης – Ισπανία-Βαρκελώνη, TP-Teatern - Θεατρική Παιδαγωγική Ομάδα – Σουηδία-Γκέτεμποργκ, Κόμβος Διαδραστικής Μεταφοράς Γνώσης - Μ.Κ.Ο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Καινοτομίας - Πάτρα, National Autistic Society - Εθνική Εταιρία Αυτισμού – Αγγλία-Λονδίνο, Apajh 38 (Elad) - M.Κ.Ο. Υποστήριξης ατόμων με αυτισμό – Γαλλία-Λυών.

Η Π.Δ.Ε.Θ. υλοποιώντας τις αρχές της διαφάνειας και της διάχυσης των ευρωπαϊκών πολιτικών και έχοντας υπόψη την κοινωνική και παιδαγωγική ευθύνη της απέναντι στην εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και στην τοπική κοινωνία γενικότερα, θα ενημερώνει ανά τακτά διαστήματα για τις δραστηριότητές της που αφορούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα ή/και για συμμετοχή στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης του προγράμματος επισκεφτείτε τις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

http://trail-project.org/contact/ &

http://thess.pde.sch.gr/jn/index.php/trail/315-trail

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass