Πήγαν για καλό αλλά βρέθηκαν μπλεγμένοι…

Δημοσίευση: 01 Ιουν 2017 22:22

Τον μπελά τους βρήκαν τρεις αυτοδιοικητικοί από τα Τρίκαλα στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τα χειρότερα με έναν αλλοδαπό που απειλούσε πως θα αυτοκτονούσε αν δεν του έδιναν πίσω τα ρολόγια που του κατασχέθηκαν μια ημέρα νωρίτερα από άνδρες της δημοτικής αστυνομίας.

Πείστηκαν πως ικανοποιώντας το αίτημά του, θα έλυναν και το πρόβλημά του, όμως σε καμία περίπτωση δεν πίστευαν πως θα δημιουργούσαν πρόβλημα στους ίδιους. Ένα πρόβλημα που ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια, είχε μια καταδικαστική απόφαση στο πρώτο δικαστήριο για τους τότε αυτοδιοικητικούς, όμως χθες εν τέλει αθωώθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ένας αλλοδαπός που πουλάει ρολόγια χειρός βλέπει δύο δημοτικούς αστυνομικούς. Αφήνει το εμπόρευμά του και φεύγει γιατί δεν είχε παραστατικά και άδεια υπαίθριου εμπορίου. Οι αστυνομικοί συντάσσουν έκθεση κατάσχεσης και καταστροφής. Τα τοποθετούν προς φύλαξη σε αποθηκευτικό χώρο της υπηρεσίας τους.

Μια ημέρα αργότερα ο αλλοδαπός πηγαίνει στα γραφεία της δημοτικής αστυνομίας και διαμαρτύρεται στους υπαλλήλους και ειδικότερα στην προϊσταμένη υπάλληλο. Απαιτεί να του επιστραφούν τα ρολόγια, όμως αυτή του εξηγεί πως δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.

Δεν το βάζει όμως κάτω καθώς πηγαίνει στο Δημαρχείο, όπου αρχίζει να διαμαρτύρεται έντονα και να φωνάζει δυνατά ενώπιων υπαλλήλων και κοινού.

Μάλιστα αρχίζει να χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο φωνάζοντας πως θα αυτοκτονήσει.

Τότε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δίνουν εντολή την οποία εκτελεί ο αντιπρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας. Σύμφωνα με το πρώτο δικαστήριο οι τρεις άνδρες «χωρίς δικαίωμα παρενέβησαν στο έργο της δημοτικής αστυνομίας».

Κατά τη διάρκεια των απολογιών τους τόνισαν πως το είδαν ανθρωπιστικά το ζήτημα και πως απειλούσε να αφαιρέσει τη ζωή του. Τόνισαν πως δεν ήθελαν να πάθει ζημιά ο άνθρωπος, ενώ ο κόσμος τούς κοιτούσε περιμένοντας κάτι να κάνουν. Μάλιστα ένας εξ αυτών ανέφερε πως πλέον ο συγκεκριμένος αλλοδαπός βρίσκεται σε χώρα της βόρειας Ευρώπης όπου ζει και εργάζεται νόμιμα. Έτσι εξήγησαν πως πήραν την απόφαση, πείθοντας το δικαστήριο, παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα της έδρας.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass