ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ ΝΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ ΞΑΝΑ

Επανεκκίνηση στην ψηφιακή πολιτική

* Για το «e-trikala» ενημερώθηκε ο Νίκος Παππάς

Δημοσίευση: 03 Ιουν 2017 19:45

ΤΡΙΚΑΛΑ

«Η δική μας η μέριμνα, είναι το πώς θα συντονιστούν οι δυνάμεις της χώρας, και η πολιτική ηγεσία και οι παραγωγικές δυνάμεις και οι δυνάμεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η κοινωνία των πολιτών, ούτως ώστε αυτές τις τεχνολογίες, τις οποίες η χώρα μας τις γνωρίζει, τις ξέρει, τις αναπτύσσει πώς θα διαχυθούν στην καθημερινή μας ζωή. Αυτό είναι νομίζω και το μεγάλο στοίχημα».

Αυτά ανάμεσα σε άλλα υπογράμμισε χθες το μεσημέρι, μετά το τέλος της περιήγησης στα Τρίκαλα, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, κ. Νίκος Παππάς, τονίζοντας πως είχε την ευκαιρία και στο δημαρχείο και στο Επιμελητήριο, να συζητήσει αναλυτικά το πώς οι νέες τεχνολογίες μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή των πολιτών, βλέποντας παράλληλα και μερικά απτά παραδείγματα. Παράλληλα ολοκληρώθηκε και η διήμερη περιοδεία που πραγματοποίησε στους νομούς Καρδίτσας και Τρικάλων.

Χρειάζεται να συντονίσουμε τις δυνάμεις μας, να γνωρίζει ο ένας τι κάνει ο άλλος ούτως ώστε όπου βλέπουμε τις βέλτιστες πρακτικές, να μπορούμε αυτές με την καλή έννοια να τις αντιγράφουμε, και να τις επαναλαμβάνουμε, να τις διαχέουμε, και να τις γενικεύουμε με κάποιο τρόπο και έτσι να έχουμε και στην καθημερινή μας ζωή απτά αποτελέσματα, τόνισε στη συνέχεια ο αρμόδιος Υπουργός, για να διευκρινίσει:

« Οι νέες τεχνολογίες, μπορούν να βελτιώσουν και τη σχέση του πολίτη με το κράτος , και τη δημόσια διοίκηση, μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή του, μπορούν να κάνουν και τις επιχειρήσεις μας πολύ πιο αποτελεσματικές. Ο συντονισμός λοιπόν των δυνάμεών μας και με τα επιμελητήρια και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι κάτι που καθίσταται ως απαραίτητο βήμα. Πάνω από όλα κατά τη γνώμη μου βρίσκεται η ενημέρωση. Πρέπει να ενημερωθούν οι πολίτες, να γνωρίσουν για να μπορέσουν και να εξοικειωθούν με αυτές τις τεχνολογίες».

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΕ

Επίσης δεν παρέλειψε να τονίσει πως ο ίδιος εντυπωσιάστηκε, από το χαμηλό κόστος ανάπτυξης, αυτών των εφαρμογών. Δεν μιλάμε, διευκρίνισε, για έργα φαραωνικά, δεν μιλάμε για έργα τα οποία απαιτούν κατασπατάληση πόρων. Απαιτούν ψύχραιμη ανάλυση των δεδομένων, γνώση των νέων τεχνολογιών, και σωστή επιλογή με προτεραιοποίηση τα συμφέροντα και προβλήματα των πολιτών . Διότι δυστυχώς στην Ελλάδα ήταν άλλες οι προτεραιότητες, με αποτέλεσμα να αναπτύσσει ο καθένας συστήματα που κάλυπταν άλλου τύπου ανάγκες, κατέληξε ο κ. Παππάς.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, αναφορά έκανε στον κατάλογο των πιστοποιημένων ενημερωτικών ιστοσελίδων, οι οποίες αποτελούν το Μητρώο των Διαδικτυακών Μέσων Ενημέρωσης. Πρόκειται, είπε, για ένα πάρα πολύ σημαντικό βήμα προς τη διαφάνεια και χαιρόμαστε που έχει αγκαλιαστεί ήδη από την διαδικτυακή κοινότητα στην Ελλάδα. Αναφέρθηκε στα έργα, συνολικού ύψους 400 εκατ. ευρώ περίπου, που ξεκινά το Υπουργείο, για την ανάπτυξη εθνικού δικτύου ευρυζωνικής πρόσβασης νέας γενιάς σε αστικές, νησιωτικές, ορεινές και μειονεκτικές περιοχές. Επίσης, στην διάρκεια της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Τρικάλων, τόνισε ότι «ψηφιακός μετασχηματισμός χωρίς τη συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν μπορεί να επιτευχθεί. Αυτή θα κινητοποιήσει την Πολιτεία και τους ιδιώτες ώστε να γίνουν επενδύσεις στον ψηφιακό τομέα. Η αξιοποίηση των νέων Τεχνολογιών θα βοηθήσει τη χώρα να μπει στη βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη»..

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ

Η επίσκεψη του αρμόδιου υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά στα Τρίκαλα, υπήρξε αφορμή για να παρουσιαστούν το πρώτο ολοκληρωμένο πιλοτικό πρόγραμμα Smart Trikala, το ΑΤΜ πιστοποιητικών, το control room του προγράμματος, το Εκπαιδευτικό Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και το Μουσείο Αγροτικής Ζωής (Μύλος Ματσόπουλου). Τo control room, το οποίο βρίσκεται στην είσοδο του Δημαρχείου Τρικκαίων, σε χώρο που διαμορφώθηκε ειδικά, παρουσίασε στον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου. Αποτελεί , είπε την εικόνα του πιλοτικού προγράμματος, ώστε ο πολίτης να έχει άμεση γνώση και πρόσβαση στις φάσεις υλοποίησης και παρουσίασής του. Ο πολίτης έχει το δικαίωμα να γνωρίζει, ποια έργα υλοποιούνται και πώς, αλλά και να μπορεί να παρακολουθεί τα στοιχεία του. Αποτελείται από οκτώ οθόνες και μία κεντρική, στην οποία η εικόνα εναλλάσσεται αναλόγως του ενδιαφέροντος. Οι οθόνες δείχνουν (σε κανονική χρήση ή με πρωτότυπα), το fleet management (την ανά πάσα στιγμή πορεία των οχημάτων για τα απορρίμματα), τα «έξυπνα φανάρια» σε διάφορα σημεία , τον χάρτη της πορείας των αιτημάτων στον τηλεφωνικό αριθμό 20000, τον χάρτη με τα φώτα σε όλον τον Δήμο, στοιχεία του Δήμου, GIS (προς υλοποίηση), το δίκτυο της ΔΕΥΑΤ και τέλος, εικόνα της πόλης με φανάρια, θέσεις στάθμευσης, περιβαλλοντικά δεδομένα. Πριν μπει στο control room ο κ. Παππάς, ενημερώθηκε για το πρωτότυπο του ΑΤΜ πιστοποιητικών. Του μηχανήματος, όπως έγινε ενημέρωση, που με πιστοποίηση θα δίνει ορισμένα – προς το παρόν – δικαιολογητικά, που συνήθως χρησιμοποιεί ο πολίτης. Επίσης ο κ. Παππάς ενημερώθηκε για το «Έξυπνο Σπίτι». Για το «Σπίτι Ευφυούς Διαβίωσης» δηλαδή, όπως αναφέρθηκε από τη δημοτική αρχή, το οποίο αποτελείται από εφαρμογές που βελτιώνουν τη ζωή, ιδίως των ατόμων της Τρίτης Ηλικίας: αισθητήρες κίνησης, φωτισμού, στάθμης νερού, παραθύρων κ.α., ηλεκτρονική κάρτα υγείας (καταγραφή δεδομένων υγείας), αυτόματος τρόπος αποστολής στοιχείων καρδιογραφήματος… Το «Εξυπνο Σπίτι» είναι μια εφαρμογή που πλέον διατίθεται και εμπορικώς από την e-trikala, όπως είπε ο δήμαρχος Τρικκαίων, την ώρα που ο Δήμος Τρικκαίων αποτελεί πιστοποιημένο ευρωπαϊκό συμμέτοχο στην αξιολόγηση νέων προγραμμάτων. Τέλος η επίσκεψη του κ. Παππά περιελάμβανε και το Εκπαιδευτικό Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στον Μύλο Ματσόπουλου. Ένα Κέντρο, όπως τόνισε ο δήμαρχος κ. Παπαστεργίου, που «διδάσκει» στους μαθητές τη χρήση των ΑΠΕ με παράγωγη ενέργειας μέσω νερού, ήλιου, αέρα αλλά και ποδηλάτου. Παρόντες στην επίσκεψη και στις παρουσιάσεις, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Παναγιώτα Δριτσέλη, Σάκης Παπαδόπουλος και Χρήστος Σιμορέλης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων κ. Μιχάλης Λάππας, οι αντιδήμαρχοι Τρικκαίων κ.κ. Εφη Λεβέντη, Ντίνα Δήμα, Κώστας Ψύχος, ο πρόεδρος της e-trikala ΑΕ κ. Γ. Κωτούλας, ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Γ. Μητσιούλης ο γραμματέας κ. Νταούλας και στελέχη της ΝΕ Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass