ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΔ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Διαχρονικά και λειτουργικά συνδεδεμένες επεμβάσεις

Δημοσίευση: 14 Ιουν 2017 16:28

Στο 1ο πανελλήνιο συνέδριο με θέμα «Κλιματική αλλαγή: Η Αυτοδιοίκηση και η Θεσσαλία μπροστά στην παγκόσμια πρόκληση» που διοργάνωσε πρόσφατα στην Καρδίτσα η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας, συμμετείχε ο Δήμος Λαρισαίων.

Το συνέδριο, που συνδιοργάνωσαν το ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, το ΤΕΕ Μαγνησίας, το ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδος και η Εταιρεία Θεσσαλικών Μελετών, έγινε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και του Υπουργείου Υποδομών, παρουσία του Υπουργού Σωκράτη Φάμελου.

Τον Δήμο Λαρισαίων εκπροσώπησε η γενική διευθύντρια του Δήμου Ευαγγελία Γιοβρή, παρουσιάζοντας την εισήγηση «Λάρισα, η πορεία εξέλιξης σε μια αειφόρο βιώσιμη πόλη».

Αντικείμενο της εισήγησης ήταν οι δράσεις, μελέτες, ερευνητικά προγράμματα και έργα του Δήμου Λαρισαίων στο πλαίσιο της προσπάθειας ολοκληρωμένης αντιμετώπισης και διαχείρισης της κλιματικής αλλαγής, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και του περιβάλλοντος, τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της κεντρικής περιοχής και την ανασυγκρότηση των στοιχείων που συνθέτουν την ταυτότητα και τη φυσιογνωμία της.

Σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «όλες οι γενικές και επιμέρους μελέτες και επεμβάσεις είναι διαχρονικά και λειτουργικά συνδεδεμένες μεταξύ τους και περιλαμβάνουν: Έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό που στοιχειοθετεί την δημιουργία ενός συνολικού δικτύου πεζοδρόμων που συνδέει το εμπορικό κέντρο με τον ιστορικό Λόφο του Φρουρίου, το Αρχαίο Θέατρο, τις τέσσερις πλατείες του κέντρου, τον Πηνειό, το πάρκο Αλκαζάρ, τον Σιδηροδρομικό σταθμό και το ΚΤΕΛ.

Την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος σύμφωνα με τις αρχές της βιώσιμης κινητικότητας, με τον περιορισμό των μετακινήσεων με Ι.Χ. προς το κέντρο. Την ανάδειξη της ιστορικής ταυτότητας της πόλης μέσα από την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων του Φρουρίου, με το εμπορικό κέντρο.

Την αποκατάσταση της σχέσης του φυσικού τοπίου με τον αστικό χώρο με την αναβάθμιση του περιβάλλοντος της κοίτης του Πηνειού ποταμού και την ένταξή του στη ζωή της πόλης».

Η υπεύθυνη ευρωπαϊκών προγραμμάτων της Διεύθυνσης Επιχειρησιακού Σχεδιασμού του Δήμου Λαρισαίων Λία Γκουντρουμπή, συμμετείχε στην οργανωτική – επιστημονική Επιτροπή του Συνεδρίου, ενώ παρουσίασε και εισήγηση με θέμα: «Αναζήτηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων και χρηματοδοτικών εργαλείων, σχεδιασμός και υλοποίηση δράσεων, λειτουργία Γραφείου ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Τονίζοντας ότι «ο Δήμος Λαρισαίων στα πλαίσια της πολιτικής εξωστρέφειας που επιδιώκει τα τελευταία χρόνια συμμετέχει σε ανταγωνιστικά ευρωπαϊκά προγράμματα καθώς και σε δίκτυα πόλεων».

Στο πλαίσιο αυτό ολοκληρώθηκε η α΄φάση υλοποίησης project του προγράμματος Urbact ενώ υλοποιούνται τρία ακόμη project του προγράμματος Erasmus+ και Horizon 2020. Έχουν εγκριθεί και θα αρχίσουν να υλοποιούνται το επόμενο διάστημα άλλα δύο project του Horizon 2020. Επιπλέον, ο Δήμος Λαρισαίων επιδίωξε και συμμετέχει στα δίκτυα πόλεων ICLEI, River Cities και Civitas Forum.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass