ΙΔΡΥΕΤΑΙ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΜΕ ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο

Δημοσίευση: 28 Ιουν 2017 21:40

ΤΡΙΚΑΛΑ

Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων και συγκεκριμένα τη διευθύντρια κ. Βάσω Κάκλα,  γίνεται γνωστό ότι ιδρύεται, στα Τρίκαλα, Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο.

Και αυτό, όπως προσθέτει,  σύμφωνα με την κοινή Υπουργική απόφαση του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνου Γαβρόγλου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Γεωργίου Χουλιαράκη.
Η δημιουργία του νέου σχολείου, προστίθεται,  ικανοποιεί μια χρόνια ανάγκη της Δημόσιας Εκπαίδευσης των Τρικάλων και αποτελούσε αίτημα όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας, γονέων και όλων των τοπικών αρχών της πόλης, για να καταλήξει η κ. Κάκλα:
« Με την απόφαση ίδρυσης του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου - Λυκείου Τρικάλων, αναβαθμίζεται η Ειδική Επαγγελματική Εκπαίδευση στον τόπο μας και ανοίγονται πολλές προοπτικές για τους μαθητές και τις οικογένειές τους, που πρόκειται να εγγραφούν στο σχολείο αυτό. Η ανωτέρω νεοϊδρυθείσα σχολική μονάδα Ειδικής αγωγής θα λειτουργήσει από το σχολικό έτος 2017-18 και η ΔΔΕ θα προβεί σε όλες τις δέουσες ενέργειες, ώστε να διασφαλιστεί σε συνεργασία με το ΥΠ.Π.Ε.Θ και την Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου».

Ο ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ
Ο Δήμος Τρικκαίων, σε σχετική ανακοίνωση, σημειώνει ότι εκφράζει την ικανοποίησή του για την ανακοίνωση της ίδρυσης Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου - Λυκείου Τρικάλων.
Το πάγιο και χρόνιο αίτημα των ΑμεΑ του Δήμου Τρικκαίων και ολόκληρου του νομού Τρικάλων, για την ίδρυση του εν λόγω σχολείου, διευκρινίζει, ότι αποτελεί βήμα για την ενίσχυση τα ενσωμάτωσης των ΑμεΑ στην κοινωνία με περισσότερα εφόδια. Επιπροσθέτως, όπως τονίζει ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, η απόφαση «αποδεικνύει ότι η κοινωνία μας ενεργοποιείται και δρα για τη βελτίωση των όρων ζωής των συμπολιτών μας. Είναι φανερό ότι η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εκφράζει και κάθε προσπάθεια για να ζούμε ισόνομα και ισότιμα. Το πρώτο βήμα έγινε. Συνεχίζουμε με τη στήριξη του σχολείου».
Υπενθυμίζεται ότι το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Τρικάλων θα στεγαστεί στον χώρο του 1ου ΕΠΑΛ, ενώ τα έξοδα λειτουργίας του, όπως και με τα άλλα σχολεία, αναλαμβάνει ο Δήμος Τρικκαίων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass