ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημιουργία πανθεσσαλικού τουριστικού φορέα

* Κ. Αγοραστός: Ευέλικτο όργανο για αυξημένες απαιτήσεις

Δημοσίευση: 22 Μαρ 2015 11:20 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 21:09

Με κεντρική στόχευση την ισχυροποίηση του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου με την προσέλκυση εταιριών χαμηλού κόστους, η Περιφέρεια Θεσσαλίας αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός ενιαίου φορέα διαχείρισης του τουριστικού προϊόντος στη Θεσσαλία.

Στο πλαίσιο αυτό, ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός είχε συνάντηση εργασίας με τη διοίκηση της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, παρουσία και της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κ. Δωροθέας Κολυνδρίνη.

Όπως εξήγησε μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Αγοραστός, η προβολή του αεροδρομίου αλλά και του θεσσαλικού τουριστικού προϊόντος προϋποθέτει τη σύσταση ενός φορέα ο οποίος «θα διαχειρίζεται με κανόνες διαφάνειας και χρηστής διοίκησης, ευκολότερα το τουριστικό μας προϊόν».

Αναλυτικά η δήλωση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας: «Ο τουρισμός αποτελεί μία από τις κινητήριες δυνάμεις της ελληνικής οικονομίας. Το θέμα του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου μας απασχολεί έντονα. Βέβαια, είναι υπόθεση της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, αλλά εμείς δεν επαναπαυόμαστε. Έχουμε κατά καιρούς θέσει τις προτάσεις προκειμένου το αεροδρόμιο να είναι ανταγωνιστικό απέναντι στα άλλα ελληνικά αεροδρόμια. Για να μπορέσουμε παράλληλα να προβάλουμε το αεροδρόμιο και το τουριστικό προϊόν της Θεσσαλίας, προσελκύοντας τις αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους (low cost), χρειαζόμαστε έναν φορέα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, στον οποίο θα συμμετέχουν τα επιμελητήρια, οι δήμοι, τα ξενοδοχειακά επιμελητήρια της Θεσσαλίας, οι φορείς ενοικιαζόμενων δωματίων, οι άνθρωποι του επισιτισμού, οι πράκτορες, οι μεταφορείς και όλοι όσοι ακόμη εμπλέκονται. Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός ευέλικτου οργάνου που θα διαχειρίζεται με κανόνες διαφάνειας και χρηστής διοίκησης, ευκολότερα το τουριστικό μας προϊόν. Ήταν μία πρόταση που είχαμε κάνει μαζί με τον κ. Λεβέντη και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Μαγνησίας εδώ και δύο χρόνια, όταν βλέπαμε που μας οδηγούν οι εξελίξεις. Είναι το πρότυπο που ακολουθούν όλες οι υπόλοιπες πόλεις στη χώρα μας, για να μπορέσουμε να έχουμε ευέλικτες διαδικασίες.

Εμείς στηρίζουμε τον τουρισμό, πιστεύουμε ότι μπορεί να αποτελέσει ισχυρή πηγή εσόδων στην τοπική οικονομία, δημιουργώντας παράλληλα θέσεις εργασίας, γι’ αυτό και πρέπει να δούμε υπό ένα νέο πρίσμα τα καινούρια δεδομένα και απαιτήσεις του τουριστικού προϊόντος».

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Γιώργος Ζαφείρης, η αντιπρόεδρος κ. Ελένη Καραΐσκου, ο β’ αντιπρόεδρος κ. Αντώνης Ζύμαρης, ο γραμματέας κ. Πάρις Κονιόρδος, ο ταμίας κ. Αθανάσιος Μπαρούτας και η γραμματέας κ. Σίσυ Τοπάλη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass