ΜΕΤΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ

«ΝΑΙ» στη σύνδεση των παραλιών Θεσσαλίας – Μακεδονίας

Θετική γνωμοδότηση από το Συμβούλιο Τ.Κ. Πόρων

Δημοσίευση: 23 Μαρ 2015 22:59 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 21:12

Θετικά για την κατασκευή της σύγχρονης γέφυρας μήκους 80 μέτρων διπλής κατεύθυνσης, και όχι μονής κατεύθυνσης τύπου Bailey (στρατιωτικής) όπως είχε προταθεί παλαιότερα, που θα συνδέει τους Πόρους με το Καστρί Λουτρό, υπερβαίνοντας τον ποταμό Παπαπούλι γνωμοδότησε το συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Πόρων, με ψήφους δύο υπέρ (Γεώργιος Στούμπος, Μαρία Μπουζιώτα) και μία «παρών» (Νίκος Παπανικολάου).

Είχε προηγηθεί η Γενική Λαϊκή Συνέλευση των κατοίκων της περιοχής, που είχε συγκαλέσει ο πρόεδρος της Τ.Κ. Πόρων Νίκος Παπανικολάου και παρέστησαν οι δήμαρχοι Δίου – Ολύμπου Κώστας Δημόπουλος, ο δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος και ο περιφερειακός σύμβουλος Αριστείδης Αγγέλου, που εκπροσώπησε την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πιερίας Σοφία Μαυρίδου. Η αίθουσα κατακλύστηκε από κατοίκους της περιοχής, τους αντιδημάρχους Δημήτρη Γουλάρα, Γιώργο Ζτάνη και Νίκο Λάππα, δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους απ’ όλες τις παρατάξεις, ενώ η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα. Ακούστηκαν αρκετές απόψεις από τις τοποθετήσεις των κατοίκων, με επικρατέστερη αυτήν που ήθελε την κατασκευή του έργου. Υπήρχαν βέβαια και ορισμένες αντίθετες απόψεις και πρόταση από το Δήμαρχο, εφ’ όσον αυτό κριθεί απαραίτητο, να λάβει απόφαση το συμβούλιο της Τ.Κ. Πόρων.

Μετά την απόφαση της Τ.Κ. Πόρων θα ακολουθήσει επικύρωση της απόφασης αυτής από το Δημοτικό Συμβούλιο για να ακολουθήσουν οι προπαρασκευαστικές ενέργειες για την υλοποίηση του έργου, το οποίο θα εκτελεστεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας με τη σύμπραξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και είναι προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ. Κατά την ωρίμανση των μελετών του έργου, θα διεξαχθεί νέα γενική λαϊκή συνέλευση των κατοίκων των Πόρων, με αντικείμενο τις εναλλακτικές λύσεις των οδεύσεων διέλευσης των οχημάτων, ώστε να εκπονηθεί από πλευράς του Δήμου Δίου – Ολύμπου ανάλογη κυκλοφοριακή μελέτη που θα υποδείξει τα έργα σύνδεσης του οικισμού με τη γέφυρα και τη διαδρομή προσπέλασης του οικισμού.

Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass