ΤΡΙΚΑΛΑ

Οριστική λύση στην υδροδότηση του Γενεσίου

Δημοσίευση: 14 Ιουλ 2017 15:48

ΤΡΙΚΑΛΑ

Ένα σημαντικό έργο δημοπρατήθηκε από τη ΔΕΥΑΤ, η υλοποίηση του οποίου αναμένεται να οδηγήσει σε οριστική λύση για την υδροδότηση του Γενεσίου. Πρόκειται για το έργο, όπως ανακοινώθηκε από το δήμο Τρικκαίων, με τίτλο

«Βελτίωση υδροδότησης Τοπικής Κοινότητας Γενεσίου», με τη μειοδότρια εταιρεία Α. Λίτου-Γ. Γκέκας Τεχνική ΟΕ, να προσφέρει ποσοστό έκπτωσης 52,48%. Το έργο χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Θεσσαλίας με προϋπολογισμό 240.000 ευρώ .

 Η συγκεκριμένη εργολαβία αφορά σε κατασκευή δικτύου ύδρευσης 800 μ., που θα αντικαταστήσει τον αγωγό, ο οποίος συνέδεε το Γενέσι με το Πρίνος. Ετσι, κατά τους μήνες που δεν επαρκεί ποσοτικά το νερό, το Γενέσι θα ενισχύεται με νερό από το Πρίνος. Ο ίδιος αγωγός θα λειτουργεί αντίστροφα τους υπόλοιπους μήνες του έτους, όταν δηλαδή θα υπάρχει πλεονάζον νερό, ώστε να τροφοδοτείται το Πρίνος. Έτσι θα μειώνονται σημαντικά οι δαπάνες λειτουργίας υδροδότησης αυτού του οικισμού, ενώ ήδη η ΔΕΥΑΤ έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για τη χορήγηση άδειας εκτέλεσης έργου αξιοποίησης υδατικών πόρων στην περιοχή. Σημειώνεται ακόμη ότι η ΔΕΥΑΤ ετοιμάζεται για την πραγματοποίηση ερευνητικών γεωτρήσεων στα Ανταλλάξιμα και στο Καλονέρι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass