ΣΕΦΑΑ: ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤ. ΒΑΣΚΟΥ

Βραβεύτηκαν διεπιστημονικότητα και εξωστρέφεια

Δημοσίευση: 21 Ιουλ 2017 17:34

ΤΡΙΚΑΛΑ

Συνέπεια, διάθεση για προσφορά και, κυρίως, καλλιέργεια της διεπιστημονικότητας.

Αυτά αναφέρθηκαν χθες στην τελετή αποφοίτησης αποφοίτων της ΣΕΦΑΑ αλλά και της βράβευσης του τρικαλινού ποδηλάτη Στέλιου Βάσκου, μια τελετή που πραγματοποιήθηκε σε μια κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου «Θανάσης Τριγώνης», ως τα βασικά συστατικά τις επιτυχίας της Σχολής, -αν μπορούμε έτσι να τα χαρακτηρίσουμε- σε παγκόσμιο πλέον επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν κτιστεί συνέργειες διαφορετικών κατευθύνσεων και αντιλήψεων, δίνοντας έμφαση στην ομαδικότητα και στην δημιουργία σκεπτόμενων αποφοίτων, ικανών στη εξεύρεση λύσεων. Αλλά και σε ερευνητικό επίπεδο, εθνικές και διεθνείς συνέργειες έχουν αποδώσει εκπληκτικά αποτελέσματα τα οποία ξεπερνούν τα σύνορα της χώρας. Τμήματα του επιστημονικού έργου έχουν σχολιαστεί εγκωμιαστικά από τον διεθνή Τύπο (πχ, WashingtonPost, WallStreetJournal), έχουν υιοθετηθεί από οργανισμούς μεγάλου βεληνεκούς (π.χ. Παγκόσμιο Οργανισμός Υγείας, Συστήματα Υγείας Ηνωμένων Πολιτειών) και έχουν χρησιμοποιηθεί από την Wikipedia για την επεξήγηση επιστημονικών όρων.

 

Η ΤΕΛΕΤΗ
Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε χθες, η τελετή ορκωμοσίας του ΤΕΦΑΑ, παρουσία του Αναπληρωτή Πρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Καθηγητή κ. Αθανασίου  Σφουγγάρη και του Κοσμήτορα της Σχολής, Καθηγητή κ. Ιωάννη Κουτεντάκη στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων «Θανάσης Τριγώνης».
Στην τελετή ορκωμοσίας ο Κοσμήτορας της ΣΕΦΑΑ Καθηγητής κ.  Κουτεντάκης βράβευσε τον κ. Στέλιο Βάσκο  για τα αθλητικά του επιτεύγματα.
Στο μήνυμά του προς τους αποφοιτήσαντες ο Κοσμήτορας της Σχολής τόνισε: «Κοιτάξτε τις προκλήσεις της ζωής κατάματα και μην αφήνετε ευκαιρίες να πάνε χαμένες. Συνήθως οι απαντήσεις στις ανησυχίες μας είναι ...δίπλα μας. Επενδύσετε στην εξωστρέφεια, την καινοτομία και την αξιοκρατία. Μην ψάχνετε για δουλειές. Δημιουργήστε εσείς δουλειές».

 

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ
Ο κ. Κουτεντάκης βράβευσε και τον Τρικαλινό ποδηλάτη για τα αθλητικά του επιτεύγματα. Αναφέρθηκε στα περίπου 300 χιλιόμετρα ποδηλασίας την ημέρα, για 22 συνεχόμενες ημέρες, με την καρδιά του 64χρoνου υπεραθλητή Τρικαλινού ποδηλάτη, να διοχετεύει πάνω από 160 τόνους αίματος και τους πνεύμονές του να διαχειρίζονται τουλάχιστον 1.500.000 λίτρα αέρα…» και είναι λίγα, όπως διευκρίνισε,  από αυτά που σύντομα θα απασχολήσουν πολλούς επιστήμονες.
Για να καταλήξει: «Ο τελευταίος άθλος του κ. Βάσκου θα πρέπει να γίνει σημείο αναφοράς για τα σχολεία και τα πανεπιστήμιά μας εξηγώντας στους νέους ότι η επιτυχία, η πρόοδος και η οικονομική ανέλιξη είναι αποτέλεσμα συστηματικής δουλειάς και δεν έρχονται μέσα από τον «θεσμό» της ελληνικής καφετέριας».
Από την πλευρά του ο Στέλιος Βάσκος ευχαρίστησε για αυτή την τιμή που του έκανε η ΣΕΦΑΑ, λέγοντας πως με την τελευταία αυτή προσπάθεια κλείνει και την καριέρα του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass