ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ:

Λειτουργούν Κέντρο Κοινότητας και ΚΕΠ Υγείας

Δημοσίευση: 25 Ιουλ 2017 17:55

ΤΡΙΚΑΛΑ

Δύο σημαντικές δομές ξεκίνησαν τη λειτουργία τους στο Δήμο Καλαμπάκας, προς όφελος των πολιτών.

Ειδικότερα, ξεκίνησε τη λειτουργία το Κέντρο Κοινότητας και το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Καλαμπάκας. Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Χρήστος Σινάνης, οι υπηρεσίες που παρέχει το Κέντρο Κοινότητας κινούνται σε τρεις άξονες. Υποδοχή – ενημέρωση – υποστήριξη των πολιτών, συνεργασία με υπηρεσίες, φορείς και δομές παροχής υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας. Παροχή επίσης υπηρεσιών που αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων.

Η λειτουργία του Κέντρου εστιάζει στην παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες, ειδικότερα αυτούς που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, σε συνεργασία με τις λοιπές κοινωνικές δομές και υπηρεσίες του Δήμου. Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Καλαμπάκας, όπως επίσης αναφέρεται, είναι μια νέα δημοτική δομή που σκοπό έχει να αναλάβει την ενημέρωση των δημοτών σε θέματα προαγωγής υγείας και προσυμπτωματικού ελέγχου.

Μέσα από την δομή αυτή οι δημότες με βάση διεθνή διαγνωστικά πρωτόκολλα θα ενημερώνονται σε σχέση με την ηλικία το φύλο και το οικογενειακό ιστορικό για τις προληπτικές κλινικές και διαγνωστικές εξετάσεις που μπορούν να κάνουν. Επιπλέον το ΚΕΠ Υγείας συντονίζει προγράμματα προαγωγής υγείας όπως χρήση του ασφαλούς διαδικτύου, σχολικού εκφοβισμού παιδικής παχυσαρκίας, πρόληψης καρδιαγγειακού κινδύνου κτλ. Σκοπός της νέας αυτής δομής είναι η βελτίωση της δημόσιας υγείας του δήμου Καλαμπάκας. Τα εγκαίνια και των δύο δομών, σύμφωνα με τον κ. Σινάνη θα γίνουν σήμερα το πρωί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass