ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΕΦΑΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΤΟΥ ΠΟΡΤΟ

Αναζητούν νέες τεχνικές για αντιμετώπιση της παχυσαρκίας

Δημοσίευση: 26 Ιουλ 2017 20:28

ΤΡΙΚΑΛΑ

ICI-THROUGH ονομάζεται το πρόγραμμα που θα υλοποιήσει η ΣΕΦΑΑ με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή του ΤΕΦΑΑ, Γιώργο Σακκά.

Στόχος, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι η επίλυση ενός διατομεακού προβλήματος που έχει σχέση με τη δραστηριότητα του καφέ λιπώδους ιστού στο ανθρώπινο σώμα. Η δραστηριότητα του λιπώδους αυτού ιστού είναι ζωτικής σημασίας για την καταπολέμηση μεταβολικών πανδημιών όπως είναι η παχυσαρκία αλλά και για βιομηχανίες φαρμάκων και τροφίμων. Όμως μέχρι σήμερα, η μόνη τεχνική για τη μέτρηση της δραστηριότητας αυτού του ιστού, είναι μια επεμβατική τεχνική, που είναι επιβλαβής για την ανθρώπινη υγεία, ακριβή και απαιτεί εξοπλισμό και εγκαταστάσεις. Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία μιας πλατφόρμας διατομεακής συνεργασίας μεταξύ δύο Πανεπιστημίων της Θεσσαλίας και του Πόρτο, και δύο βιομηχανιών της Imedica Α.Ε. και του Κέντρου Τεχνολογίας και Έρευνας LTD για την ανταλλαγή γνώσεων με στόχο την εξέλιξη μη επεμβατικών τεχνικών για την εκτίμηση της δραστηριότητας του καφέ λιπώδους ιστού.

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ
«Το διεθνές πρόγραμμα ICI-THROUGH έχει σκοπό να δημιουργήσει μια βιώσιμη πλατφόρμα διεθνούς συνεργασίας μεταξύ των δύο πανεπιστημίων (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και Πανεπιστήμιου του Πόρτο)και δύο εταιρειών (ImedicaS.A. από τη Ρουμανία και Centrefor Technology, Researchand Innovation από την Κύπρο) για την ανταλλαγή γνώσεων σχετικά με την ανάπτυξη μη-επεμβατικών τεχνικών για την εκτίμηση της δραστηριότητας του καφέ λίπους, τονίζει ο ίδιος για να προσθέσει:
«Συντονιστής του έργου είναι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και συγκεκριμένα η Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με επικεφαλείς της επιστημονικής ομάδας τον Επίκουρο Καθηγητή Γιώργο Σακκά και τον Δρ. Ανδρέα Φλουρή. Οι τέσσερις φορείς του έργου ICI-THROUGH είναι ειδικοί στην βιολογία του καφέ λίπους, στην ιατρική απεικόνιση, την ανθρώπινη φυσιολογία, καθώς και την ανάπτυξη λογισμικού. Τέλος, έχουν συμμετάσχει σε προηγούμενα προγράμματα μεταφοράς γνώσης χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass