ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ

Επιφυλάξεις για τη νομιμότητα των αποφάσεων Ντίτορα

Δημοσίευση: 01 Σεπ 2017 22:15

Τις επιφυλάξεις του για «τη νομιμότητα» των αποφάσεων του συντονιστή Νίκου Ντίτορα αλλά και «τη διαφωνία του στην τρόπο υλοποίησης της αποκατάστασης της νομιμότητας» εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Η διοίκηση του Συλλόγου που επικρίθηκε από εμπλεκόμενους για «καθυστέρηση» και «αδράνεια» μετά την αναστάτωση που προκάλεσαν οι αποφάσεις του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας κ. Ντίτορα, συνεδρίασε την περασμένη Πέμπτη, όπου με μια κατά πλειοψηφία απόφαση εκφράζει τις επιφυλάξεις της «όσον αφορά στη νομιμότητα» των αποφάσεων του κ. Ντίτορα.

Ο Σύλλογος θα καταφύγει σε εργατολόγο προκειμένου να του υποδειχθούν οι ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβεί «στην κατεύθυνση της προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων» καλώντας παράλληλα τη διοίκηση της πανελλαδικής Ομοσπονδίας Υπαλλήλων να συνεδριάσει στη Λάρισα και να εξετάσει το θέμα με αφορμή και τις διαστάσεις που έχει λάβει.

 Όπως είναι γνωστό, ο κ. Ντίτορας, με την ανάληψη σχεδόν των καθηκόντων του, βασιζόμενος σε γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και επικαλούμενος την «αποκατάσταση της νομιμότητας», αποκαθήλωσε διευθυντές των Γενικών Διευθύνσεων της Περιφέρειας.

Εκείνο ωστόσο που προκάλεσε ανησυχία αλλά και αντιδράσεις ήταν πως με το ίδιο σκεπτικό προχώρησε σε καθαιρέσεις και αντικαταστάσεις διευθυντών και προϊσταμένων – προκαλώντας «καραμπόλα» τοποθετήσεων - στη Γενική Διεύθυνση Δασών, χώρο από τον οποίο προέρχεται ο κ. Ντίτορας που θήτευσε και δασάρχης Μαγνησίας.

Μέχρι σήμερα, με δεδομένο ότι οι σχετικές αποφάσεις δεν έχουν αναρτηθεί στη «Διαύγεια», παραμένει άγνωστος ο αριθμός των προϊσταμένων της ίδιας Γενικής Διεύθυνσης που μετακινήθηκαν και στους 9 νομούς που υπάγονται διοικητικά στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στ. Ελλάδας. Δεν είναι επίσης γνωστός και ο αριθμός των εμπλεκομένων που κατέφυγαν τελικά στη Δικαιοσύνη προκειμένου να προσβάλουν τις αποφάσεις Ντίτορα.

ΑΠΟΦΑΣΗ

Αναλυτικότερα, στην απόφαση του Συλλόγου – που σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» κοινοποιήθηκε ήδη στους εργαζομένους στην Αποκεντρωμένη - αναφέρονται τα εξής: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε ΑΔ.Θ.ΣΤ.Ε. συνεδρίασε την Πέμπτη 24/8/2017 με θέμα ημερήσιας διάταξης -εξελίξεις στην Α.Δ.Θ.ΣΤ.Ε. και ειδικότερα ανακλήσεις - τοποθετήσεις - μετακινήσεις υπαλλήλων, Προϊσταμένων και Διευθυντών με αποφάσεις του Συντονιστή Ν. Ντίτορα στο πλαίσιο εφαρμογής γνωμοδοτήσεων για την "αποκατάσταση της νομιμότητας" στον ορισμό Προϊσταμένων και Διευθυντών από το 2011.

Μετά τις τοποθετήσεις και προτάσεις μελών του Δ.Σ. αποφασίζει: Να εκφράσει τη διαφωνία του στον τρόπο υλοποίησης της αποκατάστασης της νομιμότητας, να αναδείξει τις υπηρεσιακές παρενέργειες που δημιουργούνται και την αδρανοποίηση των διατάξεων του Υπαλληλικού Κώδικα.

Να εκφράσει τις επιφυλάξεις του όσον αφορά στη νομιμότητα των παραπάνω ενεργειών. Να συνεργαστεί με τον εργατολόγο νομικό (σ.σ. αναφέρεται το όνομά του) προκειμένου να υπάρχει έγκριτη γνωμοδότηση της νομιμότητας των ενεργειών του Συντονιστή και να υποδειχθούν σε νομική βάση οι ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβεί ο Σύλλογος, στην κατεύθυνση της προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Εξουσιοδοτεί το Προεδρείο του Συλλόγου να προβεί σε κάθε ενέργεια σύμφωνα με τις γνωματεύσεις και υποδείξεις του (σ.σ. του εργατολόγου). Να καλέσει την Ομοσπονδία να παρευρεθεί στη Λάρισα και να συνεδριάσει για το συγκεκριμένο θέμα με δεδομένα ότι το εγχείρημα «αποκατάσταση της νομιμότητας» έχει ξεπεράσει τα όρια της Α.Δ.Θ.ΣΤ.Ε. με πολιτικές προεκτάσεις και τοποθετήσεις κλαδικών Συλλόγων πανελλαδικού επιπέδου» καταλήγει η απόφαση.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ

Να σημειωθεί ότι στάση αναμονής τηρούν υπηρεσιακοί παράγοντες και των άλλων δυο Γενικών Διευθύνσεων (Εσωτερικής Λειτουργίας και Χωροταξικής - Περιβαλλοντικής Πολιτικής) της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της Αποκεντρωμένης, ο «δεύτερος γύρος» των μετακινήσεων Ντίτορα θα «ξεκινήσει σύντομα» μετά και την «επιστροφή των αδειούχων». Μετακινήσεις που για τους ίδιους, θεωρούνται βέβαιες καθώς παραμένει το σκεπτικό, της «αποκατάστασης της νομιμότητας» και, δεν μπορούν να περιορισθούν «μόνο» στη Γενική Διεύθυνση Δασών.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass