«ΔΡΟΜΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ»

Καταγγέλλει τον περιφερειάρχη για μετακινήσεις Προϊσταμένων

Δημοσίευση: 05 Ιουν 2015 9:30

 

 

Για «αμφισβητούμενης νομιμότητας αλλά ευδιάκριτης σκοπιμότητας σε στοχευμένες αντικαταστάσεις-τοποθετήσεις προϊσταμένων σε νευραλγικές οργανικές μονάδες της Περιφέρειας, καταπατώντας κάθε έννοια δεοντολογίας, αξιοκρατίας και χρηστής διοίκησης» καταγγέλλει τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας και πρόεδρο της ΕΝΠΕ Κώστα Αγοραστό η παράταξη «Δρόμος Ανατροπής».

Αναλυτικότερα στην ανακοίνωση της η παράταξη «Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία» αναφέρει τα εξής: «Αντί να προχωρήσει, όπως είναι υποχρεωμένος από το νόμο, στη συγκρότηση του Συμβουλίου Επιλογής Προϊσταμένων και του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, τα οποία είναι τα μόνα αρμόδια για την επιλογή Προϊσταμένων, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, πιστός στη νοοτροπία των πελατειακών σχέσεων, των κομματικών φίλων και των “ημετέρων”, προχωρά με αποφάσεις αμφισβητούμενης νομιμότητας αλλά ευδιάκριτης σκοπιμότητας σε “στοχευμένες” αντικαταστάσεις-τοποθετήσεις προϊσταμένων σε νευραλγικές οργανικές μονάδες της Περιφέρειας, καταπατώντας κάθε έννοια δεοντολογίας, αξιοκρατίας και χρηστής διοίκησης.

Τελευταίο κρούσμα –διότι αντίστοιχα “περιστατικά” είχαμε και στα τέλη του 2014-, λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία του άρθρου 41 του Ν. 4325/15 για τη συγκρότηση των Συμβουλίων Επιλογής Προϊσταμένων (ΣΕΠ) και των Υπηρεσιακών Συμβουλίων που είναι η 31-7-2015, αποτελεί η μετακίνηση της Προϊσταμένης του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Καρδίτσας σε θέση «ψυγείο». Η προϊσταμένη αυτή αντικαταστάθηκε με άλλη υπάλληλο, με αδιευκρίνιστα κριτήρια (κομματικά ίσως;), η οποία δεν είναι μόνιμη αλλά με σύμβαση, δεν έχει κριθεί ποτέ από Υπηρεσιακό Συμβούλιο ως προϊσταμένη, ούτε διαθέτει την αντίστοιχη εμπειρία διοίκησης. Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας (και Προέδρου των Περιφερειαρχών!) κ. Αγοραστού και τον καλούμε να ανακαλέσει όλες τις αποφάσεις που έλαβε με αμφισβητούμενα κριτήρια και να προχωρήσει άμεσα στη συγκρότηση του Συμβουλίου Επιλογής Προϊσταμένων (ΣΕΠ) και του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, καθώς και στη διενέργεια αδιάβλητων κρίσεων του προσωπικού και την επιλογή προϊσταμένων με αξιοκρατία και διαφάνεια, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass