ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ Ο ΣΩΚΡ. ΦΑΜΕΛΛΟΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

«Φαραωνικά» κονδύλια για υδατικά έργα στη Θεσσαλία

*Αναμένονται εξαγγελίες Τσίπρα για χρηματοδοτήσεις 600 εκατομμυρίων ευρώ

Δημοσίευση: 05 Οκτ 2017 22:18

Πολύ σημαντικά κονδύλια, που ενδεχομένως να ξεπεράσουν και το μισό δισεκατομμύριο ευρώ φαίνεται ότι σκοπεύει να διαθέσει η κυβέρνηση την επόμενη περίοδο μέσω ΕΣΠΑ, για τη χρηματοδότηση μικρών και μεσαίων υδατικών έργων στη Θεσσαλία.

Ο Σωκράτης Φάμελλος, που είχε χθες συνάντηση εργασίας με τους δημάρχους του νομού Λάρισας, απέφυγε να γίνει πολύ συγκεκριμένος, καθώς οι εξαγγελίες αναμένεται να γίνουν από τον πρωθυπουργό στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Λάρισας την επόμενη εβδομάδα.

Φαίνεται ότι ως αντίβαρο στα χαρακτηριζόμενα από τον ΣΥΡΙΖΑ «φαραωνικά έργα» του Αχελώου, η κυβέρνηση διασφαλίζει κονδύλια ανάλογου μεγέθους. Ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος βρέθηκε στη Λάρισα για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα και, συνεχίζοντας τη διαβούλευση για τη διαχείριση των υδάτων στη Θεσσαλία, κάλεσε τους δημάρχους σε κλειστή σύσκεψη στο Δημαρχείο Κιλελέρ, με σκοπό να συγκεκριμενοποιήσουν περαιτέρω τις απαιτούμενες παρεμβάσεις ενόψει και του Αναπτυξιακού Συνεδρίου που οργανώνει η κυβέρνηση, την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη 10-11 Οκτωβρίου. Η συζήτηση αποδείχθηκε παραγωγική και επικεντρώθηκε στις εναπομείνασες παρεμβάσεις που απαιτούνται στην Κάρλα, σε μικρά και μεγαλύτερα φράγματα ανά Δήμο και περιοχή, τις σχεδιαζόμενες λιμνοδεξαμενές, τον εμπλουτισμό του υπόγειου υδροφορέα κ.ά.

Συμφωνήθηκε να στείλουν οι Δήμοι εγγράφως στο Υπουργείο τις προτάσεις τους, προωθώντας παρεμβάσεις και έργα που εμφανίζουν ωριμότητα μελετών αλλά και να αναδείξουν τις προτάσεις τους στο Συνέδριο της Λάρισας ενώπιον του πρωθυπουργού και των συναρμόδιων υπουργών.

Η χθεσινή συνάντηση εργασίας, η οποία διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες, συμφωνήθηκε προχθές το βράδυ με τον Σωκρ. Φάμελλο να αξιοποιεί κενό στο πρόγραμμά του καθώς θα ταξίδευε στη Θεσσαλία και για χθες το μεσημέρι είχε προγραμματιστεί συμμετοχή του σε εκδήλωση στη Φαρκαδόνα και εν συνεχεία στην Πύλη Τρικάλων.

Παρόντες χθες το πρωί στο Δημαρχείο Κιλελέρ, πλην του οικοδεσπότη δημάρχου Θαν. Νασιακόπουλου, οι δήμαρχοι Τυρνάβου Παν. Σαρχώσης, Φαρσάλων Άρης Καραχάλιος, Αγιάς Αντ. Γκουντάρας, Τεμπών Κ. Κολλάτος, ο αναπλ. δήμαρχος Λάρισας Γ. Σούλτης, κλιμάκιο της Ν. Ε. ΣΥΡΙΖΑ με τους Π. Παπαγεωργίου, Β. Ζωγράφο, Γ. Γκόγκο και Φωτεινή Καρυώτη.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass