ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΧΘΕΣ ΤΟ 3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ

Το μέλλον βρίσκεται στην εκπαιδευτική καινοτομία

Δημοσίευση: 14 Οκτ 2017 22:03 | Τελευταία ενημέρωση: 14 Οκτ 2017 23:50

Επιστήμονες από κάθε άκρη της γης, από την Ινδία μέχρι την Ολλανδία, βρίσκονται από χθες στη Λάρισα, για να αναδείξουν νέες μορφές εκπαιδευτικής καινοτομίας, που έχουν σχέση είτε με τη διδασκαλία και τη μάθηση σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες είτε με κάθε άλλη πτυχή της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της σχολικής ζωής.


Βραβευμένοι για το έργο τους και τις πρακτικές που εφάρμοσαν στην εκπαίδευση, δείχνουν τον δρόμο για το μέλλον, στο πλαίσιο του 3ο Διεθνούς Συνεδρίου για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, που ξεκίνησε χθες στο ΤΕΙ Θεσσαλίας, και θα διαρκέσει μέχρι και αύριο Κυριακή.
Το Συνέδριο, αποτελεί για τρίτη χρονιά, μια αστείρευτη πηγή ιδεών και γνώσεων και το σκεπτικό οργάνωσής του, εκφράστηκε με βαθιά επίγνωση της ευθύνης που έχουν οι παιδαγωγοί, από τον πρόεδρο της Επιστημονικής Ένωσης για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) κ. Δημήτρη Κολοκοτρώνη με τα εξής λόγια, κατά την έναρξή του, χθες: «Σε τούτες τις δύσκολες στιγμές, σε τούτη τη δύσκολη εποχή της βαθιάς οικονομικής, πολιτιστικής και αξιακής κρίσης, η σύνδεση όλων των κρίκων της εκπαιδευτικής αλυσίδας, με τρόπο που κανείς δεν θα περισσεύει και που όλοι θα προσφέρουν από τη δική τους θέση αυτό που πραγματικά οφείλουν, χωρίς αναίτιους διχασμούς και ετικέτες, είναι ίσως η μοναδική μας ευκαιρία, η ελπίδα και το όραμα που θα φέρει την ανάταση και την έξοδο από τα αδιέξοδα που ταλανίζουν την εκπαίδευση, αλλά και την ελληνική κοινωνία γενικότερα.
Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, το συνέδριο φέρνει σε επαφή μεταξύ τους εκπαιδευτικούς που αντιστέκονται στο γκρίζο και στη μιζέρια, εκπαιδευτικούς που μέσα από τη δουλειά τους και το μεράκι τους οικοδομούν σε αντίξοες συνθήκες μια καλύτερη εκπαίδευση για τα παιδιά μας. Γι’ αυτό συνάδελφοι, η ελπίδα και το μέλλον είναι εδώ».
Ειδικότερα, χθες, πρώτη μέρα του διεθνούς συνεδρίου, παρουσιάστηκαν οι εξής ομιλίες: «Το μέλλον της εκπαίδευσης» από τον Ινδό καθηγητή Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας, του Πανεπιστημίου του Newcastle, U.K. Sugata Mitra, και «Φυσική δραστηριότητα και διατροφή στη σχολική απόδοση» από τον καθηγητή του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας, του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, κ. Δημ. Κουρέτα.
Ακολούθησε στρογγυλό τραπέζι συζήτησης με θέμα «Εκπαίδευση και τοπική κοινωνία», όπου συμμετείχαν με εισηγήσεις τους, εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Δικτύου της UNESCO “Learning Cities” η Dr. Kristina Erkkila (Διευθύντρια Ανάπτυξης Δήμου Espoo, Φινλανδία), o Δρ. Γιώργος Κουλαουζίδης (από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο και τον Δήμο Θέρμης), η κ. Μαρία Ηλιοπούλου (αντιδήμαρχος του Δήμου Αθηναίων) και ο Δρ. Δημήτρης Δεληγιάννης (αντιδήμαρχος του Δήμου Λαρισαίων).
Το στρογγυλό τραπέζι εντάσσεται στο πλαίσιο της δράσης «Λάρισα – Η πόλη που μαθαίνει», η οποία αποτελεί μια καινοτόμα πρωτοβουλία του Δήμου Λαρισαίων. Εν συνεχεία, ο καθηγητής και πρόεδρος Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Βασ. Γερογιάννης, αναφέρθηκε στις μεταπτυχιακές σπουδές του τμήματος.
Σε παράλληλες συνεδρίες που πραγματοποιήθηκαν, παρουσιάστηκαν καινοτόμες δράσεις στην εκπαίδευση και καινοτόμες διδακτικές πρακτικές και μέθοδοι.
Σήμερα, από τις 9 π.μ. θα πραγματοποιηθούν επίσης παράλληλες συνεδρίες με αντικείμενο την ειδική αγωγή σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, με καινοτόμες διδακτικές πρακτικές, με καινοτόμες δράσεις στην εκπαίδευση κ.α.
Να σημειωθεί ότι το διεθνές συνέδριο οργανώνεται από την Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας, τον Σύλλογο Καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Ν. Λάρισας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO. Πραγματοποιείται με την υποστήριξη της εκπαιδευτικής δράσης «Teachers 4 Europe» και του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας - Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα.
Λένα Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass