ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Διακρατική συνάντηση του ευρωπαϊκού έργου URBAGRI4WOMEN

Δημοσίευση: 14 Οκτ 2017 15:06

Ο Δήμος Λαρισαίων αναπτύσσοντας με τρόπο συστηματικό δράσεις εξωστρέφειας, δικτύωσης και εκπαίδευσης των στελεχών του συμμετείχε στη 2η διακρατική συνάντηση του ευρωπαϊκού έργου «URBAGRI4WOMEN – Καινοτόμες πρακτικές και κοινές αστικές πρωτοβουλίες για την υποστήριξη της ενσωμάτωσης μεταναστών γυναικών στις τοπικές κοινωνίες μέσω αστικών αγροτικών δραστηριοτήτων», που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ενσωμάτωσης, και πραγματοποιήθηκε στο Στρασβούργο της Γαλλίας.


Συγκεκριμένα στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων από την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Κύπρο και την Αυστρία με στόχο την ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών με θέμα την ενσωμάτωση των μεταναστών στις τοπικές κοινωνίες μέσω της επιχειρηματικότητας και της εκπαίδευσης. Οι εργασίες της συνάντησης διήρκεσαν από τις 11 μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.Την Ελλάδα εκπροσώπησαν ο Δήμος Λαρισαίων, το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας, ο ΟΑΕΔ και το ΙΕΚ “OpenMellon”.
Ο Δήμος Λαρισαίων, όπως διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του «σε μια περίοδο οικονομικής και κοινωνικής κρίσης θέτει ως βασική προτεραιότητα την αντιμετώπιση των κοινωνικών διακρίσεων και την ενσωμάτωση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, και συμμετείχε μέσω της παρουσίας της κ. Εύας Στάμου, κοινωνικής λειτουργού MSc». Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια, παρουσιάσεις, επισκέψεις σε τοπικούς οργανισμούς που υλοποιούν δράσεις υποστήριξης μεταναστών, και ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών. Παρουσιάστηκε επίσης στον Δήμο του Στρασβούργου και στους εκπροσώπους όλων των συμμετεχόντων χωρών, η οργάνωση δράσεων, δικτύωσης και συστηματικής παρέμβασης στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής στο πλαίσιο του καινοτόμου και βραβευμένου από την Unesco προγράμματος «Η Πόλη που Μαθαίνει», σε συνδυασμό με τη συνεισφορά του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Λάρισας. Να σημειωθεί ότι ο Ξενώνας δραστηριοποιείται στην πόλη από το 2013 και στηρίζει γυναίκες που έχουν υποστεί σωματική, ψυχολογική ή οποιαδήποτε άλλη μορφή βίας, καθώς και γυναίκες θύματα πολλαπλών διακρίσεων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass