ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ

ΣΕΦΑΑ: Ερευνητικό πρόγραμμα για το ντόπινγκ

Δημοσίευση: 31 Οκτ 2017 20:41

ΤΡΙΚΑΛΑ

Ερευνητικό πρόγραμμα για το ντόπινγκ υλοποιεί η ΣΕΦΑΑ Τρικάλων και υποστηρίζει ο Δήμος Τρικκαίων.

Συγκεκριμένα, όπως γίνεται γνωστό, το Εργαστήριο Ψυχολογίας της Άσκησης και Ποιότητας Ζωής της Σ.Ε.Φ.Α.Α. του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, με την υποστήριξη της διεύθυνσης Παιδείας – Πολιτισμού – Αθλητισμού και Νεολαίος του Δήμου Τρικκαίων, προσκαλεί όλα τα αθλητικά σωματεία του νομού Τρικάλων να λάβουν μέρος σε ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα για την καταπολέμηση της μάστιγας του ντόπινγκ στον νεανικό αθλητισμό.

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Οι δύο πανεπιστημιακοί του προγράμματος, ο υπεύθυνος ερευνητής κ. Βαγγέλης Γαλάνης, διδάκτωρ της ΣΕΦΑΑ και ο κ. Αντώνης Χατζηγεωργιάδης, καθηγητής στη ΣΕΦΑΑ και επιστημονικός υπεύθυνος, τονίζουν:
«Δώστε την ευκαιρία στους/στις αθλητές/τριές σας να ενημερωθούν, να εκπαιδευτούν και να είναι σε θέση να αναπτύξουν υγιείς κριτικές απόψεις για τα θέματα γύρω από το ντόπινγκ με την επιστημονική υποστήριξη της Σ.Ε.Φ.Α.Α. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Πανεπιστημίου του Birmingham, μέσα από ένα πρόγραμμα που υποστηρίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντι-ντόπινγκ (World Anti-Doping Agency).
Ο σκοπός του προγράμματος αφορά στην καλύτερη κατανόηση του φαινομένου του ντόπινγκ και στην ανάπτυξη αποτελεσματικών παρεμβάσεων πρόληψης του ντόπινγκ στον χώρο του αθλητισμού και της άσκησης. Κυρίαρχος στόχος είναι η εφαρμογή και η αξιολόγηση ενός επιστημονικά τεκμηριωμένου υλικού δίνοντας ισχυρά εφόδια στους αθλητές/τριες για πιθανή διαχείριση και αντιμετώπιση μελλοντικών προκλήσεων σχετικά με το ντόπινγκ».
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλα τα αθλητικά σωματεία ατομικών και ομαδικών αθλημάτων του νομού Τρικάλων στοχεύοντας στη συμμετοχή αθλητών/τριών της ευαίσθητης, όσον αφορά στη χρήση απαγορευμένων ουσιών, ηλικιακής κατηγορίας των 16 έως 20 ετών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass