ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ

Συμπόσιο Χειρουργικής Ογκολογίας στα Τρίκαλα

• Ομιλία του δρ. Αχ. Κούμπου για τις ψευδοεπιστήμες

Δημοσίευση: 01 Νοε 2017 19:18

ΤΡΙΚΑΛΑ

Επιστημονικό Συμπόσιο Χειρουργικής και Νοσηλευτικής Ογκολογίας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο 3 - 4 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Aeton Melathron στα Τρίκαλα.


Την οργάνωση του συμποσίου έχει αναλάβει o Ιατρικός Σύλλογος Τρικάλων ενώ οι συμμετέχοντες σε αυτό -πρόεδροι και ομιλητές- είναι εξέχουσες προσωπικότητες της ιατρικής κοινότητας, με βαθειά γνώση του θέματος και μεγάλη κλινική εμπειρία.
Στόχος του συμποσίου είναι φυσικά η ενημέρωση των ιατρών και νοσηλευτών για τις εξελίξεις στον τομέα της χειρουργικής και νοσηλευτικής ογκολογίας καθώς και η διεξαγωγή εποικοδομητικού διαλόγου.
Η τελετή έναρξης του συμποσίου θα γίνει στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής. Την εναρκτήρια ομιλία με τίτλο «από την ιατρική αυθεντία στη ψευδοεπιστήμη», θα κάνει ο γιατρός, συγγραφέας και αρθρογράφος της «Ε» Αχιλλέας Κούμπος.
Όπως αναφέρει στόχος του είναι «να συζητηθούν οι λόγοι που ωθούν τους ανθρώπους να εμπιστεύονται μη επιστημονικές θεραπείες ή προτάσεις υγείας που εκτείνονται από τη βοτανοθεραπεία και τα τροφοφάρμακα ως την κινέζικη παραδοσιακή ιατρική και τη σαηεντολογία. Όταν οι πολίτες «παραδίνονται», στην κυριολεξία, σε τέτοιου τύπου επιλογές, που δεν έχουν έγκυρα επιστημονικά θεμέλια, τότε θέτουν σε κίνδυνο όχι μόνο τη δική τους υγεία αλλά και των κοινωνιών που ζουν. Για παράδειγμα, το αντιεμβολιαστικό κίνημα και η άρνηση της χημειοθεραπείας είναι ήδη πραγματικότητα και στην ελληνική κοινωνία. Ίσως μόνο η δημόσια τοποθέτηση θα μπορούσε να άρει αυτή τη νέα μόδα, τη μόδα να μην εμπιστεύονται οι πολίτες τους ιατρούς και το κύρος της επιστήμης τους όσο παλιότερα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass