ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΑΣΤΕΓΟΥΣ

Κοινωνικό Εστιατόριο αποκτούν τα Τρίκαλα

Δημοσίευση: 01 Νοε 2017 16:20

ΤΡΙΚΑΛΑ

Πρόταση για αναβάθμιση και ενιαία χωροθέτηση δύο  δομών,  του Κοινωνικού Εστιατόριου και του Ανοικτού Κέντρου Ημέρας Αστέγων, υποβάλλεται από τον Δήμο Τρικκαίων, ύψους 285.000 ευρώ.

Η πρόταση είναι η μελέτη με τίτλο «δημιουργία κοινωνικού εστιατορίου και ανοικτού κέντρου ημέρας αστέγων Δήμου Τρικκαιων», που εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων την περασμένη Δευτέρα. Με μόνη διαφοροποίηση,  την ένσταση για το αν θα πρέπει το κράτος να χρηματοδοτεί το όλο εγχείρημα, το Δημοτικό Συμβούλιο αποδέχθηκε την εισήγηση της Δημοτικής Αρχής, ότι θα πρέπει να λειτουργήσουν οι δύο αυτές δομές σε ενιαίο χώρο.
Όσον αφορά στον χώρο, πρόκειται για τον δημοτικό χώρο, όπου ήδη χωροθετήθηκε και το Κέντρο Κοινότητας, που ενημερώνει και υποστηρίζει ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες. Πρόκειται για την παλαιά «κλινική Αριστοτέλη Αντωνίου», ευεργέτη ιατρού της πόλης των Τρικάλων, που δώρισε το κτίριο, στο οποίο αυτό το διάστημα στεγάζει το Α ΚΑΠΗ Τρικάλων και υποδέχεται το Κέντρο Κοινότητας. Με δεδομένη την έλλειψη πόρων, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, το κτίριο είχε περιπέσει σε μερική αχρηστία. Πλέον, με την πρόταση που υποβάλλεται σε πρόσκληση Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Π.Ε.Π Θεσσαλίας  για ένταξη και χρηματοδότηση της μελέτης, οι Κοινωνικές Δομές στα Τρίκαλα βελτιώνονται, αξιοποιώντας κάθε υπάρχον χρηματοδοτικό εργαλείο και πρόγραμμα.
Με τον προϋπολογισμό των περίπου 285.000 ευρώ, το κτίριο ανακατασκευάζεται σε όλα τα επίπεδα, ενώ γίνεται και προμήθεια βασικής υλικοτεχνικής υποδομής για τη λειτουργία του κοινωνικού εστιατορίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass