Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΤΟ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑΝ 20.896 ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ

Κέντρο τουριστικής πληροφόρησης Καλαμπάκας

Δημοσίευση: 03 Νοε 2017 17:05

ΤΡΙΚΑΛΑ

Από την Γαλλία ήταν οι περισσότεροι τουρίστες που απευθύνθηκαν να ενημερωθούν από το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου Καλαμπάκας (Infotourist) το οποίο συμπλήρωσε πρόσφατα ένα χρόνο λειτουργίας. Χιλιάδες, συνολικά ήταν οι τουρίστες από διάφορες χώρες του κόσμου, το οποίο έχουν επισκεφτεί μέχρι σήμερα για να αντλήσουν πληροφορίες, τόσο για τα Μετέωρα, όσο και για την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Καλαμπάκας.

Ο αριθμός των επισκεπτών του Infotourist, από την ημέρα λειτουργίας του (01/11/2016 μέχρι 01/11/2017), σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ανέρχεται συνολικά στους 20.896, με αποκορύφωμα τον μήνα Αύγουστο (3.746). Στην κορυφή της επισκεψιμότητας είναι η Γαλλία 3.567 και ακολουθούν Ελλάδα, 1.988, Ιταλία, 1.729, Γερμανία, 1.591, Ισπανία, 1.422, Ισραήλ, 1011, Αμερική, 959, Ρωσία, 844, Καναδάς, 685, κ.ά.

 Η διαρκής αύξηση των τουριστών, που καθημερινά ζητούν πληροφορίες, τονίζεται από το Δήμο Καλαμπάκας, "αποδεικνύει την ανάγκη ύπαρξης του Infotourist και δίνει τη δυνατότητα να προωθήσουμε περισσότερα μέρη και αξιοθέατα του Δήμου μας, τα οποία δεν είναι ευρέως γνωστά όπως τα Μετέωρα". Πέρα από την ενημέρωση, μέσω των σύγχρονων οθονών αφής και το έντυπο υλικό που προμηθεύονται οι τουρίστες κατά την επίσκεψή τους στο Infotourist, είναι σημαντικό ότι μπορεί ο καθένας, πριν καν επισκεφτεί την πόλη, να ενημερώνεται μέσω της ιστοσελίδας του (www.infotouristmeteora.gr), για εκδηλώσεις, δράσεις, μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά για μέρη που αξίζει να επισκεφτεί στο Δήμο Καλαμπάκας. Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Χρήστος Σινάνης σε δηλώσεις του θεωρεί πολύ σημαντική αυτή την πρωτοβουλία, για έναν δήμο που έρχεται δεύτερος πανελλαδικά σε επισκεψιμότητα, αποτελώντας παράλληλα το κέντρο της ορθοδοξίας, καθώς, όπως προσθέτει, το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου Καλαμπάκας έρχεται να δώσει λύσεις σε πολλά ζητήματα ενημέρωσης και πληροφόρησης για όλη την ευρύτερη περιοχή, που ζητούνται από τους τουρίστες.

Σχετικά Άρθρα