ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Μετά τον Τύρναβο φυσικό αέριο στην Ελασσόνα

•ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΔΑ ΘΕΣΣ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Κ. ΜΠΑΡΓΙΩΤΑ

Δημοσίευση: 07 Νοε 2017 19:08

Με τον βουλευτή Λάρισας Κωνσταντίνο Μπαργιώτα συναντήθηκε ο γενικός διευθυντής της Εταιρίας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ) κ. Λεωνίδας Μπακούρας παρουσία στελεχών της Εταιρίας.


Ο κ. Λεωνίδας Μπακούρας, ενημέρωσε αναλυτικά τον κ. Μπαργιώτα για τη διακριτή λειτουργία της εταιρίας ως Διαχειριστή του Δικτύου Διανομής Φυσικού Αερίου από 30/12/2016, με νομικό και λειτουργικό διαχωρισμό από οποιαδήποτε ενεργειακή δραστηριότητα Μεταφοράς, Παραγωγής και Εμπορίας, με Άδεια Διανομής και Διαχείρισης Δικτύου Διανομής εντός των ορίων της γεωγραφικής περιφέρειας του νομού Θεσσαλονίκης και της διοικητικής Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Στη συνέχεια, ο κ. Μπακούρας και η διευθύντρια Ανάπτυξης & Νέων Συνδέσεων Περιοχής Θεσσαλίας κα Ε. Καλογήρου, παρουσίασαν στον κ. Μπαργιώτα τους κύριους άξονες του Προγράμματος Ανάπτυξης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ που αφορούν την αύξηση της διείσδυσης του φυσικού αερίου, των νέων συνδέσεων και των όγκων διανομής, την τήρηση των κανόνων και προδιαγραφών ασφαλείας του Δικτύου Διανομής, των εγκαταστάσεων φυσικού αερίου, την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών προς τους καταναλωτές και τους χρήστες διανομής. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην τήρηση των αδειών και του ρυθμιστικού πλαισίου καθώς και στην πρωτοπορία για τη διαμόρφωση πολιτικών και δράσεων στο ρυθμιζόμενο περιβάλλον της διανομής. Επιπλέον, επισημάνθηκε η πλήρης οργανωτική και λειτουργική αυτονομία της ΕΔΑ ΘΕΣΣ σε συνδυασμό με τη διασφάλιση παροχής υπηρεσιών διανομής κατά τον πλέον οικονομικό, διαφανή και άμεσο τρόπο, χωρίς διακρίσεις μεταξύ των χρηστών διανομής.
Ο κ. Μπαργιώτας επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην αύξηση της διείσδυσης του φυσικού αερίου (η οποία μεταφράζεται σε 6.000 συμβόλαια στην περιοχή της Θεσσαλίας έως και 31.10.2017), με σκοπό τη δυνατότητα σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου σε ακόμα περισσότερους κατοίκους και ενημερώθηκε για τον σχεδιασμό της επέκτασης του Δικτύου από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ σε υφιστάμενες και σε 12 νέες περιοχές στην Περιφέρεια της Θεσσαλίας. Ειδικότερα, για την περιοχή του Βελεστίνου έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του δικτύου ενώ έργα επέκτασης του δικτύου έχουν αρχίσει να πραγματοποιούνται στις περιοχές Τυρνάβου και Καλαμπάκας. Στην περιοχή της Ελασσόνας, οι εργασίες επέκτασης του δικτύου θα ξεκινήσουν αρχές Δεκεμβρίου.
Επιπλέον, ο βουλευτής Λάρισας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επεσήμανε τη σταθερή πολυετή παρουσία της Εταιρίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω των επενδυτικών προγραμμάτων ανάπτυξης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου και σχολίασε ότι ως γνώστης των θεμάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η επέκταση του δικτύου δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να επωφεληθούν από τη χρήση φυσικού αερίου σε οικονομικό και περιβαλλοντικό επίπεδο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ευχάριστο κλίμα, με την υπόσχεση αμφοτέρων να επιβεβαιώνει ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας στο μέλλον.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass