ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ:

Λύση στη διακατεχόμενη δασική έκταση στο Ελάφι Τρικάλων

Δημοσίευση: 08 Νοε 2017 16:55

Το θέμα της διακατεχόμενης δασικής έκτασης χιλιάδων στρεμμάτων στο χωριό Ελάφι του Δήμου Καλαμπάκας της Π.Ε. Τρικάλων θέτουν προς συζήτηση και έκδοση ψηφίσματος, οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους «στο Ελάφι του δήμου Καλαμπάκας, υπάρχει μια μεγάλη δασική έκταση χιλιάδων στρεμμάτων, που εμφανίζεται εδώ και δεκαετίες ως διακατεχόμενη, ενώ θα έπρεπε να ανήκει στο δημόσιο. Εμφανίζονται ορισμένοι ιδιοκτήτες να κατέχουν ιδιοκτησία αρκετών χιλιάδων στρεμμάτων δασικής έκτασης, χωρίς οι εκάστοτε κυβερνήσεις να δίνουν λύση στο ιδιοκτησιακό καθεστώς υπέρ του δημοσίου. Οι κάτοικοι του χωριού, δεν έχουν δικαίωμα ξύλευσης για ίδιες ανάγκες, αφού οι φερόμενοι ως ιδιοκτήτες, τους το απαγορεύουν και εδώ και 50 χρόνια κάνουν έναν δίκαιο αγώνα με αίτημα να περάσει όλη η δασική έκταση που εμφανίζεται ως διακατεχόμενη από ιδιώτες, αποκλειστικά στο κράτος και το Δασαρχείο να τους επιτρέπει να κάνουν λογική ξύλευση για ίδιες ανάγκες. Αυτό το δίκαιο αίτημά τους, όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις, όπως και η σημερινή, δεν το ικανοποιεί όπως όφειλαν και επ’ ωφελεία του δημοσίου, αλλά επιτρέπουν κάποιους ιδιώτες να κατέχουν δημόσια δασική έκταση. Πριν δυο περίπου μήνες οι φερόμενοι ως ιδιοκτήτες, επιχείρησαν να υλοτομήσουν στο δάσος και οι κάτοικοι κινητοποιήθηκαν για να το προστατέψουν. Εναντίον των κατοίκων στάλθηκαν 80 αστυνομικοί και δυνάμεις των ΜΑΤ για να καταστείλουν την κινητοποίησή τους από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας, καταλήγοντας θεωρεί ότι «το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, πρέπει να τοποθετηθεί και με ψήφισμά του να στηρίξει το δίκαιο αίτημα και τον αγώνα των κατοίκων του Ελαφιού Καλαμπάκας, για να περάσει όλη η διακατεχόμενη δασική έκταση στο δημόσιο. Γενικότερα να ζητά από την κυβέρνηση όλα τα δάση, οι ορεινοί όγκοι, οι παραλίες, οι θάλασσες, οι λίμνες και τα ποτάμια, να αποτελούν δημόσια περιουσία και όχι ατομική ιδιοκτησία. Με την ευθύνη και τον έλεγχο του Δασαρχείου Καλαμπάκας να επιτρέπεται η λογική ξύλευση από τους κατοίκους για ίδιες ανάγκες. Τέλος να καταδικάσει την επιστράτευση της κρατικής βίας με την παρουσία δυνάμεων της αστυνομίας και των ΜΑΤ, εναντίον του δίκαιου αγώνα των κατοίκων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass