ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Ομιλία του Σάββα Καλεντερίδη την Κυριακή στους Σοφάδες

Δημοσίευση: 22 Νοε 2017 18:43

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Ο Δήμος Σοφάδων, ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων και ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών ν. Καρδίτσας διοργανώνουν την ερχόμενη Κυριακή στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Σοφάδων εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον πρώην στρατιωτικό και συγγραφέα κ. Σάββα Καλεντερίδη.

Θέμα της ομιλίας είναι «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις σε Ιράκ – Συρία – Κουρδικό πώς επηρεάζουν την Κύπρο και την Ελλάδα».
Στη διάλεξη ο κ. Σάββας Καλεντερίδης θα παρουσιάσει συνοπτικά την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, Ιράκ, Συρία, Μεσοποταμία, Κουρδικό. Επίσης, θα αναφερθεί στις εξελίξεις στα Βαλκάνια, Σκόπια, Αλβανία ενώ θα εξεταστεί η πολιτική των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ σε όλες τις εν λόγω περιοχές. Κατά τη διάλεξη θα εξεταστεί επίσης η πολιτική της Ρωσίας και η στενή συνεργασία με το Ιράν και την Τουρκία καθώς και οι επιπτώσεις της συνεργασίας αυτής στις ισορροπίες στην περιοχή. Κάτω από το πρίσμα των ανωτέρω, θα εξεταστούν οι επιπτώσεις των γεωπολιτικών εξελίξεων σε Κύπρο και Ελλάδα, τα ενεργειακά της Κύπρου, η πενταμερής και οι στόχοι της.
Επιπλέον θα περιγραφεί  η άρτι υπογραφείσα Μόνιμη Αμυντική Συνεργασία των χωρών της Ε.Ε. και οι επιπτώσεις στην άμυνα και ασφάλεια της Κύπρου και της Ελλάδας. Τέλος, θα εξεταστούν οι προοπτικές επίλυσης του Σκοπιανού και των ζητημάτων που προκύπτουν με την Αλβανία και τον Αλβανικό παράγοντα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass