Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΞΕΚΙΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΠΟΛΛΑΠΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

Δράσεις υπέρ ΑμεΑ από τον Δήμο Τρικκαίων

Δημοσίευση: 24 Νοε 2017 16:30

ΤΡΙΚΑΛΑ

Μέλη του ΔΣ της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Θεσσαλίας (Π.ΟΜ.Α.με Α. Θεσσαλίας) σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Δήμαρχο Τρικκαίων και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, χθες ανακοίνωσαν έναρξη συνεργασίας.

Το πεδίο συνεργασίας, όπως τόνισε ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, είναι πολλαπλό:

- προσβασιμότητα, με βάση και τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη που πλέον χρηματοδοτείται για τον Δήμο Τρικκαίων

- λειτουργίες υπηρεσιών του Δήμου, προς εξυπηρέτηση των πολιτών ΑμεΑ

- ορθές πρακτικές συνολικότερα από τον Δήμο και τους πολίτες

Υπενθύμισε, για παράδειγμα, τη συνεργασία του Δήμου με την ομάδα FreeMobility του ΕΕΕΚ και των εργαζομένων στην Κοινωφελή Εργασία στα Τρίκαλα, για την κατασκευή ραμπών στο κέντρο της πόλης.

Στο δε θέμα του μητρώου εθελοντικών οργανώσεων για ΑμεΑ που ζητά η Ομοσπονδία, ο Δήμαρχος Τρικκαίων τόνισε ότι είναι απαραίτητο, για να ξεκαθαρίσει το νεφέλωμα που επικρατεί και να υπάρξει βελτιωμένη παροχή υπηρεσιών στους πολίτες.

Μάλιστα, επεσήμανε ότι το επόμενο διάστημα θα υπογραφεί και σχετικό μνημόνιο με την Ομοσπονδία, προκειμένου να υπάρχει δέσμευση του Δήμου επί πραγματικών θεμάτων που θα επιλύονται κατά προτεραιότητα.

Στο ίδιο θέμα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Ράλλης Τσιουλάκης, υπενθύμισε την ψήφιση πρόσφατου νόμου (4488/2017), στον οποίον υπάρχουν οι οδηγίες της Σύμβασης για τα δικαιώματα των ΑμεΑ του ΟΗΕ. Και εξήγησε τη σημαντικότητα αυτής της Σύμβασης για πλήθος ειδικότερων θεμάτων που απασχολούν τα άτομα με αναπηρία στη χώρα μας.

Στη συνέχεια, έπλεξε των εγκώμιο των τρικαλινών για τη συνεισφορά τους σε θέματα προσφοράς στα ΑμεΑ και ανακοίνωσε ότι από τα Τρίκαλα ξεκινά η υιοθέτηση ψηφίσματος για τα δικαιώματα των ΑμεΑ.

Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν επίσης, ο αρμόδιος ανρτιδήμαρχος κοινωνικής Μέριμνας κ. Κώστας Ψύχος και τα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας, οι κ.κ. Φωτεινή Παλαύρα, Θανάσης Πατσιούρας και Σωτήρης Τισρογιάννης.

Σχετικά Άρθρα