«Καν’ το σωστά» στους δρόμους!

Δημοσίευση: 28 Νοε 2017 18:36

Ξεκίνησε χθες στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου ΕΠΑΛ και στον παρακείμενο χώρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρδίτσας η υλοποίηση το εκπαιδευτικού προγράμματος ¨Καν’ το σωστά”.

Το πρόγραμμα που έχει ως θέμα την οδική ασφάλεια απευθύνεται σε μαθητές Β’ Λυκείου και υλοποιείται από τον Δήμο Καρδίτσας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας “Πάνος Μυλωνάς” με την οικονομική συμβολή της εταιρείας “Κεντρική Οδος ΑΕ” που έχει αναλάβει την κατασκευή του Ε65 και καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του κόστους του προγράμματος. Στην εναρκτήρια εκδήλωση του προγράμματος παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι Αντιδήμαρχοι Καρδίτσας κ.κ. Ιων. Σβάρνας και Βασ. Κουρκούνας και ο Δ/ντης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μιχ. Παπανούσκας, οι οποίοι εισηγητικά αναφέρθηκαν στην σημασία του προγράμματος που στοχεύει να συμβάλει στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών ως αυριανών οδηγών στα θέματα της οδικής ασφάλειας, με μακροπρόθεσμο στόχο τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων που αποτελούν στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως την 1η αιτία θανάτου στις ηλικίες 15-29. Ακολούθως ξεκίνησε η θεωρητική εκπαίδευση των μαθητών από στελέχη του Ι.Ο.Α.Σ. με ομιλία και συζήτηση, αλλά και προβολή παρουσίασης και videos. Στο τέλος οι μαθητές κλήθηκαν να συμπληρώσουν σχετικό ερωτηματολόγιο. Όσον αφορά στη βιωματική εκπαίδευση αυτή πραγματοποιήθηκε σε στεγασμένο χώρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρδίτσας, όπου οι μαθητές αξιοποιώντας ειδικό εξοπλισμό του Ινστιτούτου και συγκεκριμένα προσομοιωτή ανατροπής αυτοκινήτου, προσομοιωτή πρόσκρουση, γυαλιά προσομοίωσης μέθης, και ζυγαριά συσχέτισης βάρους – ταχύτητας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσα από βιωματικές διαδικασίες τους κινδύνους των δρόμων, τις συνέπειες λανθασμένων αποφάσεων και κακής συμπεριφοράς, τα λάθη που κάνουν οι οδηγοί στο δρόμο και τους κινδύνους που μπορούν αυτά να προκαλέσουν. Το πρόγραμμα «Καν’το Σωστά» θα συνεχιστεί για τους μαθητές της Β’ Λυκείου μέχρι και την Πέμπτη 30/11, στο 1ο ΕΠΑΛ (θεωρητική εκπαίδευση) και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία ( βιωματική εκπαίδευση με προσομοιωτές), όπου μάλιστα το απόγευμα της Τετάρτης 29/11, από τις 5.00 μ.μ. μέχρι και τις 8.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ανοικτή για το κοινό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass