ΘΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ 10.000 ΜΕΡΙΔΩΝ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟ ΓΚIΝΕΣ

Η Καρδίτσα βασίλισσα της νουγκατίνας!

Δημοσίευση: 29 Νοε 2017 16:51

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει σήμερα Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, ο Σύλλογος Ζαχαροπλαστών του Νομού με στόχο την κατάκτηση του Ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη Νουγκατίνα σοκολάτα στον κόσμο.


Η εκδήλωση γίνεται με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, τη στήριξη του Επιμελητηρίου Καρδίτσας καθώς επίσης και με την υποστήριξη της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος και του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.
Συμμετέχουν: Δήμος Καρδίτσας, Δημοτική Φιλαρμονική Καρδίτσας, Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας.
Χθες ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Τσιάκος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών Ν. Καρδίτσας κ. Γιάννης Κουφόπουλος, ο γ. γραμματέας κ. Θωμάς Μητσιόπουλος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας κ. Γιώργος Μάττας και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Ορέστης Ψαχούλας, έδωσαν συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ με αφορμή αυτή τη μοναδική εκδήλωση.
Όπως τονίστηκε, στόχος είναι να παρασκευαστεί μία τεράστια Νουγκατίνα σοκολάτα 100 μέτρων συντρίβοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 45 μέτρων που κατέχει η γειτονική Ιταλία. Η Νουγκατίνα θα ζυγίζει δύο τόνους και υπολογίζεται ότι θα προσφερθούν 10.000 μερίδες σε όλο τον κόσμο και τους επισκέπτες που θα βρίσκονται στο χώρο της κεντρικής πλατείας, όπως επίσης και σε ιδρύματα της περιοχής.
Ο κριτής του Βιβλίου Γκίνες που θα έρθει στην Καρδίτσα για να καταγράψει το ρεκόρ θα είναι ο Βρετανός Jack Brockbank.
Ήδη έχουν δρομολογηθεί πολλά λεωφορεία που θα μεταφέρουν κόσμο από διάφορες γωνιές της χώρας, από τους γειτονικούς Νομούς Τρικάλων, Λαρίσης και Μαγνησίας μέχρι την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη, τα Γιάννενα και την Κοζάνη.
Στην διάρκεια των τοποθετήσεων ο κ. Αγοραστός εξήρε την πρωτοβουλία των Καρδιτσιωτών Ζαχαροπλαστών οι οποίοι γιορτάζουν με αυτήν την εκδήλωση τα 100 χρόνια λειτουργίας του Συλλόγου τους.
Επισήμανε πως η διοργάνωση θα διαφημίσει την Καρδίτσα, αλλά και ολόκληρη τη Θεσσαλία σε όλο τον κόσμο, ενώ θα γίνουν διάσημα και τα τοπικά γλυκά, όπως η περίφημη νουγκατίνα η οποία θα διεκδικήσει την πρωτιά «Γκίνες».
«Η καρδιά της ελληνικής ζαχαροπλαστικής χτυπάει την Τετάρτη το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας» δήλωσε με έμφαση ο κ. περιφερειάρχης.
Από την πλευρά του ο κ. Τσιάκος τόνισε πως «η Καρδίτσα είναι πανέτοιμη να μπει στον παγκόσμιο χάρτη της ζαχαροπλαστικής» και κάλεσε τις Καρδιτσιώτισσες και τους Καρδιτσιώτες να συμμετάσχουν στη μεγάλη γιορτή στηρίζοντας έτσι τους διοργανωτές και εμμέσως τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα. Αστειευόμενος ο κ. αντιπεριφερειάρχης είπε και την ακόλουθη πολύ όμορφη ατάκα…«τα γλυκά της Καρδίτσας δεν παχαίνουν, ομορφαίνουν»!
Σε ό,τι αφορά την παρασκευή και τη διανομή της γιγάντιας νουγκατίνας σοκολάτας, ο κ. Κουφόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:  «Η νουγκατίνα θα φτιαχτεί με τα πιο αγνά υλικά και θα διανεμηθεί σε όλο τον κόσμο σε ειδικά χάρτινα σκεύη σύμφωνα με τους κανόνες που ορίζει ο ΕΦΕΤ. Όλη η διαδικασία του γλυκού θα είναι στεγαζόμενη σύμφωνα με τις ανάγκες και τις υποδείξεις των κανόνων του Βιβλίου Γκίνες. Οι προετοιμασίες της διοργάνωσης έχουν ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο μαζί με τους συναδέλφους ζαχαροπλάστες του Νομού και ανθρώπους της Περιφέρειας ώστε να γίνει πραγματικότητα η κατάκτηση του ρεκόρ και με ένα στόχο ακόμα. Την προβολή του παραδοσιακού γλυκού του τόπου μας. Αυτό το διήμερο θα παρευρεθούν 350 ζαχαροπλάστες από όλη την Ελλάδα, ενώ θα συμμετάσχουν στο εγχείρημα της Τετάρτης και 100 μαθητές των ΙΕΚ ΑΚΜΗ Θεσσαλονίκης και Λάρισας».
Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τη διαδικασία του Γκίνες, ο Σύλλογος Ζαχαροπλαστών θα διαθέσει σε όλα τα ζαχαροπλαστεία του Ν. Καρδίτσας το σήμα της νουγκατίνας με την πιστοποίηση του Ρεκόρ ώστε ο κάθε πελάτης να γνωρίζει στο εξής ότι πρόκειται για ένα πιστοποιημένο παραδοσιακό γλυκό του τόπου μας που αναγνωρίζεται παντού και με όλες τις προδιαγραφές. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass