ΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑΝ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ 600 ΕΥΡΩ

Έπεσαν τα πρώτα πρόστιμα στα Τρίκαλα

Δημοσίευση: 08 Δεκ 2017 17:24

ΤΡΙΚΑΛΑ

Τα πρώτα δύο τσουχτερά πρόστιμα για το κάπνισμα, ύψους 600 ευρώ το καθένα, βεβαίωσε η Δημοτική Αστυνομία σε ισάριθμους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Μετά από δύο εβδομάδες συστάσεων προς τους καταστηματάρχες, οι έλεγχοι του προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας αυστηροποιήθηκαν με βάση τον αντικαπνιστικό Νόμο και φυσικά με σχετική πολιτική εντολής της δημοτικής αρχής και στο περιθώριο της εκστρατείας του Δήμου και επαγγελματιών με σύνθημα "τα Τρίκαλα κόβουν το κάπνισμα". Τα δύο πρόστιμα που επιβλήθηκαν ήταν για τις τσιγαροθήκες που βρέθηκαν εντός των καταστημάτων, ενώ δεν εντοπίστηκαν πελάτες καπνιστές, για τους οποίους ο Νόμος προβλέπει πρόστιμο 50 ευρώ. Σε περίπτωση, δε, που το ίδιο κατάστημα υποπέσει σε δεύτερη παράβαση, προβλέπεται συνεχής διπλασιασμός του πρώτου προστίμου μέχρι και τις πέντε παραβάσεις, φτάνοντας ακόμη και στην αφαίρεση της αδείας του καταστήματος. Να σημειωθεί ότι στη λίστα της απαγόρευσης του καπνίσματος έχουν ήδη ενταχθεί 39 καταστήματα, όπως καφετέριες, μπαρ, ταβέρνες και εστιατόρια, ενώ την ίδια στιγμή ο Δήμος Τρικκαίων ανακοίνωσε, μόλις χθες, την επέκταση του μέτρου σε Τοπικές Κοινότητες και όχι μόνο στην πόλη, ξεκινώντας από το Μεγαλοχώρι και το Μεγάλο Κεφαλόβρυσο με διανομή φυλλαδίων αλλά και παράλληλες δράσεις ιατρικού χαρακτήρα.

ΠΗΓΗ ert.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass