ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΔΟΧΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Έτοιμη το καλοκαίρι η δυτική παράκαμψη Καρδίτσας

Δημοσίευση: 21 Δεκ 2017 17:40

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Ολοκληρώνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η δυτικής παράκαμψης της Καρδίτσας από την οδό Φαναρίου έως την οδό Ταυρωπού, καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την σύμβαση κατασκευής του έργου με τον ανάδοχο.

Συγκεκριμένα πρόκειται για το ενταγμένο στο ΕΣΠΑ / Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014-2020 έργο: «Διαπλάτυνση τμήματος Ι/Κ Ταυρωπού, τροποποίηση – συμπλήρωση – προσαρμογή υφιστάμενου δρύφακτου Α.Σ.Ι.Δ)», προϋπολογισμού 235.000,00 € με το ΦΠΑ. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η  Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός ανέφερε τα εξής: «Πρόκειται για ένα έργο χρήσιμο για την ασφάλεια την προσπελασιμότητα αλλά και την αποσυμφόρηση της Καρδίτσας. Το έργο αυτό βρίσκεται στην οδό Ταυρωπού προς τη Μητρόπολη και υλοποιείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς ο ΟΣΕ δεν μπόρεσε να κατασκευάσει το δρύφακτο της σιδηροδρομικής γραμμής με αποτέλεσμα να υπάρχει στένωση του δρόμου και πρόβλημα στην ασφαλή μετακίνηση των οχημάτων. Με το έργο αυτό καθιστούμε ασφαλέστερο τον περιφερειακό της Καρδίτσας και ρίχνουμε χρήμα στην πραγματική τοπική οικονομία».

Στην υπογραφή της σύμβασης παρευρέθηκαν ακόμα ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων κα Σταυρούλα Καρρά και ο ανάδοχος.

ΤΟ ΕΡΓΟ

Με την υπογραφείσα σύμβαση, διαπλατύνεται τμήμα του Ι/Κ ΤΑΥΡΩΠΟΥ της Παράκαμψης Πόλεως Καρδίτσας,  μετατοπίζεται ο υφιστάμενος μηχανισμός δρύφακτου του Α.Σ.Ι.Δ. στη Χ.Θ. 30+122 της Σιδ. Γραμμής, επί της αρτηρίας, που είναι εγκατεστημένος πλησίον του κόμβου και τοποθετείται νέος επί της οδού Ταυρωπού. Καθίσταται έτσι δυνατή η δεξιά κίνηση των οχημάτων που κινούνται επί της Παράκαμψης Πόλεως Καρδίτσας με κατεύθυνση προς Μητρόπολη, αξιοποιώντας ολόκληρο το πλάτος της νέας κατασκευασμένης αρτηρίας, εξασφαλίζοντας και την ασφαλή κίνηση των μεγάλων οχημάτων η οποία προσωρινά είχε απαγορευτεί λόγω του υπάρχοντος μηχανισμού δρύφακτου, άροντας παράλληλα τη στενότητα του πλάτους κυκλοφορίας που προκαλούσε. Η προθεσμία περαίωσης του έργου είναι έξι μήνες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass