Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤ. ΚΟΥΚΟΥΡΑΒΑ ΠΡΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ:

Εκλογές μήνυμα προς την αδιαφορούσα Πολιτεία

Δημοσίευση: 30 Δεκ 2017 16:21

Με αφορμή τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΣΠΕΘ) ο πρόεδρός της, Στέφανος Κουκουράβας, απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής σημειώνει μεταξύ άλλων πως «την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018 θα διεξαχθούν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής της Ένωσης, καθώς και των αντιπροσώπων για το συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών.

Πρόκειται για σημαντική ευκαιρία να ενεργοποιηθούν και να κατέλθουν ως υποψήφιοι ικανοί συνάδελφοι, ώστε να εκλεγούν οι πλέον άξιοι εξ αυτών, οι οποίοι θα μπορέσουν την επόμενη κρίσιμη τριετία, να εκπροσωπήσουν αποτελεσματικά τον Έλληνα στρατιωτικό, σε μια κρίσιμη περίοδο καμπής για τον χώρο της συλλογικής έκφρασης, αλλά και την ίδια την Ένωση.

Οι στρατιωτικοί καλούμαστε καθημερινά να αντιμετωπίσουμε τεράστια προβλήματα. Προβλήματα που έχουν να κάνουν κατά κύριο λόγο με το λειτούργημά μας και με την καθημερινότητα των οικογενειών μας. Όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας της Ε.Σ.ΠΕ.Θ, η οποία συνέπεσε με τα δύσκολα χρόνια της κρίσης, έχουμε δράσει πολυεπίπεδα ως καθημερινός σύμμαχος των συναδέλφων, αλλά ταυτόχρονα υπό μια ευρύτερη οπτική υποστηρίξαμε και αναδείξαμε το έργο και την προσφορά των Ε.Δ.

Αξιοποιώντας τις γνώσεις, την εμπειρία και σύγχρονα εργαλεία, αναπτύξαμε συνεργασίες, στηρίξαμε δράσεις εξωστρέφειας και δικτύωσης του χώρου, συμμετείχαμε στην υλοποίηση προγραμμάτων επιμόρφωσης, δημιουργήσαμε γόνιμες συνέργειες με τις τοπικές κοινωνίες σε επίπεδο Περιφέρειας Θεσσαλίας, αναλάβαμε πρωτοβουλίες για προβολή του έργου μας και για ανάδειξη των προβλημάτων του κλάδου.  

Ο σημαντικότερος ρόλος που επιτελέσαμε ήταν η ενεργός συμμετοχή στον δημόσιο διάλογο, αποτελώντας τη φωνή της συνείδησης των συναδέλφων. Αναδεικνύοντας τα προβλήματα, μεταφέροντας τα αιτήματα, τους προβληματισμούς και τις αγωνίες των μελών μας. Επισημάναμε τις δυσχέρειες, διατυπώσαμε στοιχειοθετημένες θέσεις και καινοτόμες προτάσεις, διεκδικήσαμε με παρρησία το δίκαιο. Ζητήσαμε επίμονα την προώθηση των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων που θα βελτιώσουν τις συνθήκες εργασίας και το επίπεδο διαβίωσης των στελεχών των ΕΔ. Αυτό το καθήκον το υπηρετούμε με συνέπεια, υπευθυνότητα και επιμονή όλα αυτά τα χρόνια και προς τούτο δεσμεύομαι και στο μέλλον, σε ό,τι με αφορά. 

Σήμερα, μετά από μια μακρά περίοδο ύφεσης και οπισθοδρόμησης, η ελληνική οικονομία διαφαίνεται ότι βρίσκεται στα πρόθυρα της ανάπτυξης. Το 2018 θα αποτελέσει μια χρονιά ορόσημο, μια χρονιά μεγάλων προκλήσεων και ενδέχεται να σηματοδοτήσει αλλαγές στον χώρο. Αυτή ακριβώς η στιγμή είναι η πλέον κρίσιμη για το αν θα καταφέρουμε να κάνουμε τα απαιτούμενα άλματα προς τα εμπρός ή θα συμβιβαστούμε με την παρούσα κατάσταση.

Σε αυτή την κρίσιμη καμπή, οι Έλληνες στρατιωτικοί δικαιούνται να έχουν ρόλο και φωνή. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη μαζική συμμετοχή στις αρχαιρεσίες, με την εκλογή των άξιων συναδέλφων, με την ενεργή συμμετοχή των μελών στα δρώμενα των Ενώσεων, με δραστήρια διεκδικητική στάση. Απαιτείται μια μεγάλη ανασύνταξη δυνάμεων με νέα φιλοσοφία, με ενωτικό πνεύμα, μακριά από κάθε είδους παραγοντικές εξαρτήσεις και φυσικά πέρα από προσωπικές στρατηγικές και στοχεύσεις, που δυστυχώς εντοπίζονται και στην περιοχή μας, αλλά ευτυχώς όχι στους κόλπους της Ε.Σ.ΠΕ.Θ.

Αυτές οι εκλογές συνιστούν πρώτης τάξεως ευκαιρία να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα του κλάδου προς την αδιαφορούσα Πολιτεία, ότι υπάρχουμε, είμαστε εδώ παρόντες και αγωνιζόμαστε. Δεν επαιτούμε, αντιθέτως απαιτούμε όσα μας αναλογούν και δικαιούμαστε.

 Τα θαύματα πραγματοποιούνται από την υπέρβαση ορισμένων ανθρώπων, που θυσιάζουν την εφήμερη βατότητα της ζωής τους για να βελτιώσουν την καθημερινότητα, αλλά και τη συνείδηση της νεότερης γενιάς. Ο χώρος έχει ανάγκη από ένα δημιουργικό σοκ, το οποίο θα αναδείξει στο προσκήνιο νέους ανθρώπους, νεαρούς συναδέλφους με επαγγελματική επάρκεια και διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς, οι οποίοι όμως δεν θα είναι φορείς της κουλτούρας των στερεοτύπων που σε πολλές περιπτώσεις μετατρέπονται σε βαρίδια και μας κρατούν ως επαγγελματικό κλάδο σε στασιμότητα.

 Καλώ τους στρατιωτικούς σε όλη τη χώρα να συμμετάσχουν στις κατά τόπους αρχαιρεσίες, καλώ ειδικότερα τους συναδέλφους της Θεσσαλίας, κυρίως τους νεότερους, να ενταχθούν στην Ε.Σ.ΠΕ.Θ και να πλαισιώσουν την προσπάθειά μας αυτή. Τέλος, προσκαλώ τα μέλη μας που θα προσέλθουν μαζικά στις εκλογές για να επιλέξουν ικανά και άξια πρόσωπα που θα τους εκπροσωπήσουν, ενδυναμώνοντας έτσι τη φωνή και τις διεκδικήσεις του κλάδου με στόχο ένα πραγματικά καλύτερο αύριο, το οποίο είμαστε βέβαιοι ότι θα έχει και την υπογραφή μας». 

Σχετικά Άρθρα