ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Τσίμπησαν 5-10 λεπτά οι τιμές στα διόδια

Δημοσίευση: 09 Ιαν 2018 18:00 | Τελευταία ενημέρωση: 09 Ιαν 2018 18:01
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ακριβότερα κατά 5 έως 10 λεπτά πληρώνουν τα διόδια οι οδηγοί σε σχεδόν ολόκληρη την Ελλάδα, αφού από τα μεσάνυχτα της Κυριακής αναπροσαρμόστηκαν προς τα πάνω οι τιμές στους βασικότερους αυτοκινητόδρομους της χώρας, μεταξύ αυτών και στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου που διέρχεται από την Κεντρική Ελλάδα.

Η αύξηση καταγράφεται στους 10 από τους 12 σταθμούς που διαχειρίζεται η Εταιρία. Κάποιοι οδηγοί ήταν ενήμεροι για την νέα αύξηση, άλλοι πάλι όχι, ενώ δεν έλειψαν οι γκρίνιες, αλλά και οι ερωτήσεις για την αναλογική χρέωση των διοδίων βάσει χιλιομέτρων (αν και εξαγγέλθηκε, ακόμη δεν έχει εφαρμοστεί).

Αναλυτικότερα ο πίνακας με τις ισχύουσες τιμές στους Σταθμούς διοδίων του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου:

• Σε εφαρμογή τέθηκε από τα μεσάνυχτα της Κυριακής η «ετήσια τιμαριθμική προσαρμογή διοδίων τελών», όπως ανακοίνωσαν η «Νέα Οδός Α.Ε.» και η «Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας Α.Ε.».

Οι αυξήσεις κυμαίνονται από 5 έως 10 λεπτά του ευρώ ενώ σε πολλούς σταθμούς το αντίτιμο των διοδίων μένει αμετάβλητο.

Στην Ιόνια Οδό, τα μεσάνυχτα της Τρίτης 9 Ιανουαρίου προς Τετάρτη 10 Ιανουαρίου (ώρα 00:01) θα ξεκινήσει και η λειτουργία του πλευρικού σταθμού Γαβρολίμνης, με τον οποίο και ολοκληρώνεται το σύστημα χρέωσης του αυτοκινητοδρόμου.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν, οδηγός που πληρώνει διόδιο τέλος σε μετωπικό σταθμό να πληρώσει ξανά σε πλευρικό σταθμό της ίδιας ζώνης, στο ίδιο ταξίδι. Αντιστοίχως, σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν οδηγός που πληρώνει διόδιο τέλος σε πλευρικό σταθμό να πληρώσει και σε μετωπικό ή άλλον πλευρικό σταθμό της ίδιας ζώνης, στο ίδιο ταξίδι.

1) Οι τιμές πληρωμής μετρητών ισχύουν και για τους συνδρομητές υπηρεσιών ηλεκτρονικών διοδίων των υπολοίπων διαλειτουργικών δικτύων - εκτός του δικτύου της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου και της υπηρεσίας eway.

PINAKAS DIODIA TIMES

Οι τιμές διοδίων οι οποίες τροποποιούνται από 01.01.2018 απεικονίζονται με κόκκινο. Οι τιμές μέσα στην παρένθεση – κάτω από τις κόκκινες - απεικονίζουν τις σημερινές τιμές.

Όλες οι υπόλοιπες τιμές παραμένουν ίδιες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass