ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

Αθωώθηκε κυνηγός που σκότωσε ποιμενικό σκύλο

Δημοσίευση: 10 Ιαν 2018 19:15

ΤΡΙΚΑΛΑ

Αθώο έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Τρικάλων τον 55χρονο κυνηγό ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε ποιμενικό σκύλο, τον περασμένο Νοέμβριο, σε ορεινή περιοχή του Νομού Τρικάλων.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το Δικαστήριο πείσθηκε από την υπερασπιστική γραμμή του κυνηγού ότι βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα όταν του επιτέθηκε ο σκύλος, παρουσιάζοντας σχετικό φωτογραφικό υλικό και ιατρική γνωμάτευση. Το συμβάν είχε καταγραφεί στις 19 Νοεμβρίου 2017 στην Αγρελιά, όπου ο 55χρονος είχε μεταβεί για κυνήγι και επιχειρώντας να περάσει κοντά από ποιμνιοστάσιο, ποιμενικός σκύλος που βρισκόταν στο σημείο άρχισε να γαυγίζει, προφανώς για να τον απωθήσει. Ο 55χρονος κυνηγός αρχικά πυροβόλησε στον αέρα με το κυνηγετικό του όπλο, προς εκφοβισμό του ποιμενικού σκύλου, τον οποίο όμως και πυροβόλησε στη συνέχεια προκειμένου να προστατευθεί, όπως υποστήριξε και στο Δικαστήριο. Η υπόθεση είχε οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη μετά από σχετική μήνυση του κτηνοτρόφου και ιδιοκτήτη του ποιμενικού σκύλου στην Αστυνομία, άνδρες της οποίας συνέλαβαν μάλιστα τον 55χρονο με τη διαδικασία του αυτοφώρου, εναντίον του οποίου -όπως είχε ανακοινωθεί σχετικά και από την Αστυνομία- είχε σχηματιστεί δικογραφία για τη θανάτωση του σκύλου και παράνομη οπλοχρησία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass